1. Haberler
  2. Gündem
  3. Enes Kara’nın ardından dikkat çeken açıklama… ‘Yüzde 80’i cemaat yurtlarında kalıyordu’

Enes Kara’nın ardından dikkat çeken açıklama… ‘Yüzde 80’i cemaat yurtlarında kalıyordu’

featured

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara’nın kaldığı cemaat yurdunda yaşamına son vermesinin yankıları sürüyor. Enes Kara’nın intiharının ardından Twitter’da #CemaatYurtlarıKapatılsın hashtagiyle kampanya başlatılırken Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli olan bir akademisyen üniversite ve şehirde yaşadıklarını, cemaatlerin varlığını anlattı.

Fakültede 2009-2015 yılları arasında öğrencilerden sorumlu dekan yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Erhan Deveci, “O dönemde dikkatimi çeken olaylardan biri, verilecek olan burslara başvuran öğrencilerin yaklaşık yüzde 80’inin cemaat yurtları veya evlerinde kaldıklarını söylemesiydi” dedikten sonra şöyle devam etti: “Yine bu öğrencilerin çok büyük bir kısmı siyaseten ve fikren bu cemaatlerle ilişkisi olmayan gruptu. Çoğunun kalma nedeni yoksulluktu” dedi.

‘YEMEKLERİ VE TEMİZLİĞİ DE KENDİLERİ YAPIYORDU’

Gerçekgündem’den Fırat Fıstık’ın haberine göre, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin eski dekan yardımcısı , öğrencilerin cemaat evlerinde yemekleri ve temizliği dahi kendilerinin yaptığını, çoğu zaman akşam öğünlerinde bir ya da en fazla iki çeşit yemek verildiğini söyledi.

Deveci’nin Nisan 2021’de emekli olma nedeni de bu duruma daha fazla dayanamaması olduğu ifade edildi.

Prof. Erhan Deveci, fakülte yöneticiliği sırasında cemaatlerle hiç ilgisi bulunmayan öğrencilerin bu yapıların yurtlarında kaldığına dikkat çekrerek devletin bu konuya bir çözüm bulması ve öğrencilerin bu yapılara mahkum olmadan barınma sorununu halletmesi gerektiğini belirtti.

‘TÖRENE NEDEN KATILMADINIZ?’

Öte yandan, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden arkadaşları Kara’yı yaşamına son vermeye iten politikalara tepki göstermişti. Kara için arkadaşları tarafından yapılan anmaya ise üniversite yönetimi ve öğretim üyelerinden katılım olmamasına tepki geldi.

Sosyal medyada yapılan bir paylaşımda “Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerine soruyoruz, vefat eden öğrenciniz Enes Kara için tıp öğrencilerinizin düzenlediği törene neden katılmadınız?” sorusu yöneltildi.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 12 Ocak 2022, 14:00

    Hangi yüzle katılacaklardı törene? Bir çift söz işitme olasılığı bile gözlerini korkutmuştur.

  2. Kiraya çıkmak istediğimizde, ev sahiplerinin istediği referansı vermeyen, etliye sütlüye karışmak istemeyen, öğrencinin ihtiyaçlarından çok kendi rahatını veya statüsünü düşünen öğretim üyeleri mi katılacak cenazeye???
    Yoksa aç gözlü ev sahipleri mi???

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!