6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki depremin en çok etkilediği kentlerden biri olan Hatay’ın Antakya ilçesinde oturdukları binanın yıkılmasıyla ailesiyle birlikte enkaz altında kalan 4 yaşındaki Azra Duru Malaç, arama-kurtarma çalışmaları sonucu enkaz altından sağ çıkarıldı.
Çalışmalara katılan bir personel ise enkazdan çıkarılan Azra’yı kucağına alarak çektiği videoyu sosyal medyada paylaştı. Videoda Azra’nın başını havada tutmakta zorlandığı, yarı baygın olduğu görüldü.
8 ŞUBAT’TA HAYATINI KAYBETTİ
Enkazdan çıkarıldıktan sonra sevk edildiği Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Azra Duru Malaç, yapılan tüm müdahalelere rağmen 8 Şubat günü hayatını kaybetti. Küçük kızın ölüm nedeninin doğal afet kaynaklı travma, ağır yaralanma, iç kanama, sol bacakta kırık, sağ kolda parçalı kırık olduğu öğrenildi.
Öte yandan Azra’nın annesi Fatma Malaç’ın da depremde hayatını kaybettiği, babası Mehmet Malaç’ın ise sağ kurtulduğu öğrenildi.
çocuk ölü gibi zaten videoda ilk yardım yerine kargatulumba çıkarıp hemen kurutlmuş gibi muamele edince yavrucak ziyan olmuş.yazık.
Üzerinde zombilesmis yiginlarin tepindigi zavalli Türkiyenin acinasi halinin resmi. Yüzlerce kilo beton yiginlarinin altinda ezilmis bir yavrucak ve onu cuval gibi kucaklayip „selfie“ cekmeye kalkan narsist bir zombi. Bu zavalli yavrucagin narin ve yarali vücudu ile Türk vataninin zombi yiginlari ellerindeki hali birebir kiyaslanabilir. Ne deprem ne de baska bir dogal afet bu ülkeye bu yiginlarin verdigi zarari veremez. Halimizde sasilacak bir durum yok.