1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan ile Boğaziçili öğrenci arasında ‘linç kampanyası’ diyaloğu: Kafayı takma

Erdoğan ile Boğaziçili öğrenci arasında ‘linç kampanyası’ diyaloğu: Kafayı takma

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'nde katıldığı erkek ve kız yurtlarının açılış töreni sonrası Güney Kampüs içinde öğrencilerle buluştu. Erdoğan, "Belki linç kampanyasına maruz kalacağız bazı arkadaşlarımız tarafından ama burada güçlü olan biziz, burada bizim sesimiz çıkıyor" diyen öğrenciye, "Bunlara kafanı takma" yanıtı verdi.

featured

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki Güney Kampüs’te erkek ve kız yurtlarının açılış törenine katıldı.

Törende, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş ile birlikte dua okudu.

Erdoğan, tören öncesi yoğun tedbirlerin alındığı ve derslerin iptal edildiği Boğaziçi’nde “Özellikle üniversiteleri ideolojilerinin arka bahçesi olarak görenler, üniversitelerde keyiflerince işlettikleri bir derebeylik kuranlar, imtiyazlarını kaybetmek istemiyor. Üniversiteleri özgür bilim yuvası değil, ideolojilerin harp meydanında kontrol edilmesi gereken birer mevzi olarak gören sözde özgürlükçü, özde baskıcı bu zihniyete rağmen hedeflerimize yürüyoruz”‘ mesajı verdi.

‘HİÇ ONLARA KAFAYI TAKMA’

Erdoğan daha sonra Boğaziçi’ndeki öğrencilerle kampüs içinde sohbet etti.

Bu sırada bir öğrenci Erdoğan’a, “Burada yüzlerce öğrenci arkadaşımız var, her biri sizi karşılamak için burada. Belki yarın bir gün linç kampanyasına maruz kalacağız ama onlar bir azınlık. Burada güçlü olan biziz, bizim sesimiz çıkıyor” dedi.

Erdoğan ise “Hiç onlara kafayı takma, bak arkanda kim var?” diyerek AKP İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir’i işaret etti.

‘SİZİ GÖRÜNCE GÖZLERİM DOLUYOR’

Bir başka kişi de “Sayın Cumhurbaşkanım, biz burada 28 Şubatları yaşadık, o zorlu günleri yaşadık. Burada sizi görünce gözlerim doluyor” diyerek teşekkür etti.

Erdoğan, giriş çıkışların sınırlandırıldığı Güney Kampüs’ü dışında bir grup tarafından “Allah’ına kurban Erdoğan” sloganları eşliğinde Boğaziçi’nden ayrıldı.

İlişkili Haber
thumbnail

Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘Erdoğan’ tedbirleri: Kampüste polis ablukası

Haberi görüntüle
İlişkili Haber
thumbnail

Erdoğan’dan Boğaziçi’nde mesajlar: ‘Üniversiteleri mevzi gibi görüyorlar’

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 13 Şubat 2026, 23:15

    bu gün öğrencilere yasak olan okul bunlara açık…..resmi bayramlardaAnıtkabir avlusnda afkuran paralı sürünün okul versiyonu……

    • Bos bos konusmaktan öte baska da bir marifetiniz yok. Yüz yildir ülkenin parlak zihinli cocuklarini efsunlayip yurtdisina kanalize eden pompa bir sistemin kölesi olmussunuz. Dünyanin baska hic bir ülkesinde yabanci uyruklu bir egitim kurumunun cüret edemeyecegi bir edepsizlikle resmi otoriteye parmak sallamaya kalkiyorsunuz. VeryansinTV‘nin aklinin karisik oldugu konulardan sadece biri. Temiz havaya cikin biraz.

  2. asıl arkasındakilerden endişelensin kimleri sattılar

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!