1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan imzaladı: Somali’ye 30 milyon dolarlık yeni yardım!

Erdoğan imzaladı: Somali’ye 30 milyon dolarlık yeni yardım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan 'Milletler Arası Andlaşma'ya göre Somali'ye 30 milyon dolarlık yeni hibe sağlanacak. Erdoğan, 2021 yılında da aynı ülkeye aynı miktarda yardımda bulunmuştu.

featured

VERYANSIN TV

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre, Somali’ye 30 milyon dolar yardımda bulunulacak.

30 milyon dolarlık hibe, aylık 2,5 milyon dolar değerindeki taksitlerle Somali’ye ödenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 7733 sayılı kararda, “Türkiye Cumhuriyeti adına 5/1/2023 tarihinde imzalanan ekli Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Somali Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hibe Anlaşmasının yürürlüğe girmesine, 28/3/2002 tarihli ve 4749 sayılı Kanunun 9 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Kararın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından temsil edilen Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, (bundan sonra “Donör” olarak anılacaktır) ve Maliye Bakanlığınca temsil edilen Somali Federal Cumhuriyeti Hükümeti, (bundan sonra “Alıcı” olarak anılacaktır); (Donor ve Alıcı bundan sonra birlikte “Taraflar” olarak anılacaktır.)

Taraflar arasındaki tarihsel ve kültürel bağlar ile uzun süredir var olan dostane ilişkiler çerçevesinde,
Taraflar arasındaki dostane ilişkilerin güçlendirilmesi ve daha da geliştirilmesini dileyerek,
Aşağıdaki şekilde anlaşmışlardır.

Madde-1

Finansal Katkının Amacı ve Miktarı

1.1 Donör, iç hukuku ve yıllık bütçe ödenekleri çerçevesinde, Alıcı’ya aylık 2.500.000 ABD Doları olmak üzere 30.000.000 ABD Dolarını aşmayacak şekilde hibe nitelikli bir finansal katkı (bundan sonra “Hibe” olarak anılacaktır) sağlayacaktır.

1.2 Alıcı Hibeyi bütçe finansmanı ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amaçları için kullanacaktır.

1.3 Hibe, Alıcı’nın mali kuralları, idari düzenlemeleri ve uygulamalarına uygun olarak denetlenecektir.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!