Erdoğan’dan Putin’e ‘Filistin’e koruma gücü’ teklifi

featured

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Rus lider Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Erdoğan, Filistinli sivillerin korunması için bölgeye uluslararası koruma gücü gönderilmesi fikri üzerinde de çalışılması gerektiğini belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Filistin’de yaşanan gelişmeler ile Sputnik V aşısının Türkiye’ye sevkiyatına ilişkin konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsrail’in Kudüs, Gazze, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik pervasız saldırıları karşısında Türkiye olarak tepkilerini en sert şekilde ortaya koyduklarını belirterek uluslararası camianın da İsrail’e güçlü ve caydırıcı bir ders vermesi gerektiğini, bu amaçla her seviyede girişimlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığının Filistin konusunda Birleşmiş Milletler (BM) parametrelerine ve iki devletli çözüme işaret eden açıklamasını önemli bulduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Rusya’nın Kudüs’te yaşanan gelişmeler konusunda hemfikir olduğunun gösterilmesinin önemli bir mesaj teşkil ettiğine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kriz daha fazla büyümeden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) meseleye müdahil olmasının önem arz ettiğini ve Konsey’in İsrail’e saldırıları durdurması hususunda kararlı ve net mesajlar vermesi gerektiğini vurguladı.

‘ULUSLARARASI KORUMA GÜCÜ’ TEKLİFİ

Filistinli sivillerin korunması için bölgeye uluslararası koruma gücü gönderilmesi fikri üzerinde de çalışılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Rusya’nın BM’de tüm bu konularda yakın iş birliği sergileyeceğine inandığını dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin de Türk halkının Ramazan Bayramı’nı kutlayarak sağlık, mutluluk ve esenlik temennisinde bulundu.

Erdoğan’dan Putin’e ‘Filistin’e koruma gücü’ teklifi

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. Ölürler gene kapatmazlar.

  2. Koruma gucuymus. Sen once git Turkiye’de Israil’e calisan Kurecik radar istasyonunu kapat bakalim eger birazcik ciddi isen. Ama o cesaret nerde? cunku isin ucu istenmeyen yerlere varabilir, ne bileyim mesela yeniden ABDde Halk bankasi gibi yeni dosyalar acilir, yada bir bakmissiniz ABD kaybolan 128 milyar ve 500 ton altin’in nerede oldugunu buluvermis bir anda. Siz ancak Putin’e telefon eder kamuoyunun gazini almaya devam edersiniz, ummette ummet dersiniz. Sanki Putin Israil’e karsi bir eylemde bulunabilirmis gibi. Nasil olsa bu ummet masallarina inanan ve her zaman icin din simsarlarina oy verecek yuzde 27 kadar dusunemeyen cahil oy kitlesi var bu ulkede. Ha soyle bide “eeeyyy amarika, eeeyyyy israyil” diye meydanlarda kukredinmi belki yuzde iki-uc oy daha gelebilir.

  3. 12 Mayıs 2021, 13:45

    Putin şöyle demiştir büyük ihitimalle: Kürecik, İsrail koruma kalkanını kapat, dostum.

  4. 12 Mayıs 2021, 13:12

    Rusya devlet başkanı sayın Putin, sadece Türk halkının bayramını mı kutlamış? Acaba sayın Erdoğa’nın teklifine bir tepki, bir düşünce sarf etmemiş mi?

  5. Hikaye okuyor

  6. Buna kim inanir, Kadir Inanir…
    BM‘nin bugüne kadar Israile ne yaptirimi olmus? 100 yil önce vatana ihanet ettikleri icin tehcir edilen Ermenilere soykirim yapildi yalanini bögüren uluslararasi kamuoyu, kac gündür canli yayinlanan katliama karsi kör ve sagir. ABD sarsilmaz destegini acikladi zaten. ABD´ye karsi hangi uluslararasi koruma gücü filistinlileri koruyacak!? Fransa mi, ingiltere mi yoksa Almanya mi…Putin zaten ABD yaptirimlari yüzünden canindan bezmis durumda…

  7. Rusya Devlet Başkanı Putin’den istirhamımdır. Hani bir devlet başkanına yakışır şekilde davranmıştıya bir politikacıya. Lütfen öyle davransın.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!