1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Erdoğan’dan memur maaşına zam açıklaması

Erdoğan’dan memur maaşına zam açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayını işaret ederek "En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından geri kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak" dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan, sözlerine ”Yaklaşık 47 yıldır azimle sürdürdüğü emek, demokrasi, özgürlük, adalet mücadelesi için HAK-İŞ’e teşekkür ediyorum. Son 21 yılda Türkiye milli gelirini 236 milyar dolarda 1 trilyon dolar sınırına getirdiyse satın alma gücüne göre dünyanın en büyük 11. ekonomisi olduysa bunun gizli kahramanları işçi ve emekçi kardeşlerimdir. Mazisini inkar edenlerden olmadık.” diyerek başladı.

‘ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEDİK’

“Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz demiştik son 21 yılda bu sözümüze hep sağdık kaldık. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik.” diyen Erdoğan, “Kovid-19 döneminde muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomideki ülkemize kontak kapattırmak isteyenlere fırsat vermedik. Düşük faiz politikamızla üretimi ve yatırımı teşvik ettik. Dünya yüksek faiz peşinde koşarken biz faizi düşürmenin gayreti içerisinde olduk. Biz tedarik zincirlerinin kırıldığı o kritik günlerde muhalefetin baskuısına boyun eğseydik şimdi çok kötü bir yerde olurduk. Amerika’da son dönemde ardı ardına yaşanan banka iflasları yüksek faiz riskini ortaya koyuyor. Depremin ülkemize maliyeti 100 milyar doları aşmaktadır. Biz depremin 90. gününde enkazları tamamen kaldırdık.” ifadelerini kullandı.

‘EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRA OLACAK’

Memur maaşlarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, temmuz ayını işaret ederek şunları söyledi:

“Yeni Meclis’in açılmasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da inşallah sevindireceğiz. En düşük kamu işçisi ücretini yaklaşık 12 bin liradan yaklaşık 21 bin liranın üzerine çıkardık. Önümüzdeki memurlarımızın maaş düzenlemesi var. 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla yaklaşık 12 bin liraya çıkarmıştık.Temmuz ayında bir adım daha atıyoruz. Temmuz ayında en düşük memur maaşının en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçisinde olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak üzerine de eflasyon ve refah payı olarak artış yapacağız. En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar emeklilere de yansıyacak. Bakanımıza temmuz ayında bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatı verdim.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!