Erdoğan esnaftan ‘helallik’ istedi

featured

Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takviminin uygulanmaya başlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden hellalik istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP teşkilatı ile bayramlaşmada koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarındaki belirgin düşüşle gördük, görüyoruz. Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Bu konudaki detayları kabine toplantımızın ardından milletimizle paylaşacağız.

Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayı itibariyle tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz. Milletimin şundan emin olmasını istiyorum. Salgının ülkemize sirayet ettiği günden beri aldığımız tedbirlerin, kısıtlamaların tek amacı 84 milyon vatandaşımızın her birinin sağlığını, hayatını, geleceğini korumaktır. Mecbur olmadığımız hiçbir tedbire başvurmadık, başvurmayacağız.

Amacımız dünyanın tamamıyla birlikte yaşadığımız bu sıkıntılı sürecin en az hasarla atlatılabilmesini sağlamaktır. Üretim tarafında bunu başardığımızı memnuniyetle görüyoruz.

Hiçbir vatandaşımızın kendini sahipsiz hissetmemesi için devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek sosyal destekleri ciddi oranda artırdık. Salgın döneminde vatandaşlarına ve etkin sosyal destek sağlayan ülkeler arasında yer alıyoruz.

Pek çok gösterge ülkemizi aydınlık yarınların beklediğine işaret ediyor. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktığımız sürece bizi bekleyen güzel günlere ulaşmamıza hiç kimse mani olamayacaktır.

Türkiye kadim tarih, medeniyet ve kültür bağları sebebiyle geniş bir coğrafyanın mesuliyetini üzerinde taşıyan büyük bir ülkedir.

Ülkemizin merkezinde yer aldığı bu geniş coğrafyada yaşanan olumlu veya olumsuz her hadise bizi doğrudan ilgilendiriyor. Gönül dostlarımızın ve kardeşlerimizin sevinci sevincimiz, sıkıntısı sıkıntımız, hüznü de hüznümüzdür.

‘HELALLİK İSTİYORUZ’

Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden hellalik istiyoruz. 

‘İSRAİL’İN ZULMÜNE EYVALLAH ETMEYECEĞİZ’

Terör devleti İsrail’in zalimlikleri karşısında hem üzüntülü hem öfkeliyiz. (Filistin’de) Tüm dünya görmezden gelse bile İsrail’in zulmüne eyvallah etmeyeceğiz. Bu terör devleti artık tüm sınırları aşmış durumdadır. Kudüs tüm insanlığın ortak mirasıdır.

Dün Suriye sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna nasıl izin vermemişsek bugün de Mescid-i Aksa’nın mahremiyetine uzanan ellere aynı kararlılıkla karşı çıkıyoruz. Gücü masum sabilere, biçare kadınlara, mazlumlara yeten terör devleti İsrail’in zalimlikleri karşısında üzüntülü ve öfkeliyiz. Türkiye’nin bu konuda tavrı ilkeseldir. Şimdiye kadar 19 ülkenin devlet ve hükümet başkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Bir diplomasi yürüttük. Muhataplarımızla benzer hissiyatları paylaştığımızı gördük. Uluslararası toplumun duyarsızlığından üzüntü duyuyoruz. Siyasi kaygılarla, sinsi hesapla, İsrail’in döktüğü kanlara sessiz kalarak ortak olanlar, birgün sıranın kendilerine geleceğini bilmelidir. Yarın herkes kendini bu vahşi zihniyetin hedefinde bulacaktır. Kudüs gibi kutsal mekanları bünyesinde barındıran bir şehri yağmalamaya kalkan bu terör devleti artık tüm sınırları aşmış durumdadır. Kudüs tüm insanlığın ortak mirasıdır. Kudüs, tüm dünyadır. Oradaki müslümanlar da tüm insanlıktır diyoruz.

Erdoğan esnaftan ‘helallik’ istedi

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 Yorum

  1. 14 Mayıs 2021, 20:16

    Kandırıldık,bilemedik,edemedik,helallik istiyoruz…Daha neler duyacağız bakalım…Haftaya Parliament Sinema kulübünde görüşmek dileğiyle.

  2. Esnaf kendi seçtiği adama sıkıntı yapmaz.Esnaf bu halktan helallik istesin daa

  3. 14 Mayıs 2021, 13:51

    Kimileri “kutlu değerlerini” referans alıp haklı olduğunu düşündüğü konularda aksini düşünen insanların eleştirilerini asla kabul etmeyecek, dinlemeyecek ve en çetin şekilde karşılarına geçecek; ve yine aynı kişiler yanlış yaptıklarını anladıklarında aynı “kutlu değerler” ile insanlardan af dileyecek! Ne güzel iş ya… Böylesi “kutlu değerler” ile kimin sırtı yere gelir ki! Herhalde vaat edilmiş mutlak zafer tam olarak bu. Galiba bi şeyleri biraz daha iyi anlıyorum. Umarım insanlarımız da anlıyorlardır…

  4. Bu yorum bana ait degildir. Perincek’in VP ve TGB trolleri tarafindan ismimi kullanarak yazdiklari bir yorumdur.

  5. Bakara Suresi, 9. ayet: (Sözde) Allah’ı ve iman edenleri aldatırlar. Oysa onlar, yalnızca kendilerini aldatıyorlar ve şuurunda değiller.
    Lokman Suresi, 33. ayet: Ey insanlar, Rabbinizden korkup-sakının ve öyle bir günün azabından çekinip-korkun ki, (o gün hiç) bir baba, çocuğu için bir karşılık veremez ve (hiç)bir çocuk da babası için bir şeyi verebilecek (durumda) değildir. Şüphesiz Allah’ın va’di haktır. Artık dünya hayatı sizi aldatmaya sürüklemesin ve aldatıcı(lar) da sizi Allah ile aldatmasın.
    Fatır Suresi, 5. ayet: Ey insanlar, hiç şüphesiz Allah’ın va’di haktır; öyleyse dünya hayatı sizi aldatmasın ve aldatıcı(lar) da, sizi Allah ile (Allah’ın adını kullanarak) aldatmasın.

  6. 14 Mayıs 2021, 13:22

    “Müminler, müminleri bırakıp da kafirleri dost edinmesinler! Onları dost edinenler, Allah’ın dostluğunu bırakmış olurlar.” (Al-i İmran/28)

    Şimdi onları bırak, yesinler, eğlensinler,
    boş ümitleri onları oyalayadursun…
    Âkıbetlerinin ne olacağını yakında öğrenecekler… (Hicr/3)
    Yoksa kötülük yapanlar, bizden kurtulup kaçacaklarını mı sanıyorlar?
    (Ankebut: 4)
    Günahın açığını da gizlisini de bırakın! Çünkü günah işleyenler, yaptıklarının cezasını mutlaka çekeceklerdir. (En’am Suresi/120)

  7. Israil’in zulmune eyvallah demiyeceksin’de laftan ote ne yapacaksin onu gorelim ey tayyip? Kurecik radar istasyonu oracikta duruyor.

  8. 14 Mayıs 2021, 12:55

    Bir emekli devlet memuru olarak değil sadece; her nefesini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak almış, acı tatlı her lokmasını bu ülkede yemiş 60 yaşında bir vatansever, bir yurtsever, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bir Atatürkçü olarak demem gerekir ki helallik isteyen herkes önce borcunu bilip ödemelidir. Hele ülkeyi yönetenler böyle bir şeyi hiç isteyemezler. Gelir adaleti sağladın mı, torpil yaptın mı, adam kayırdın mı, haksız zenginlikler, zenginler yarattın mı? Soruları ne kadar uzatırsan uzat; 84 milyon aynı anda ayağa kalkıp ‘helal olsun!’ diye bağırsa ne olacak, helal mi olacak sanıyorsunuz? Daha alacaklı kaç nesil gelecek farkında bile değilsiniz!

  9. Reisim biz zaten geçen sene battık!
    Sana helal olsun hakkımız! Bittik! Gittik!

  10. Yok efendim ne helallesmesi, kimsenin sıkıntıya girdigi falan olmadi, icinizi ferah tutunuz. Bu cok ince dusunmenizden oturu tesekkur eder, ve belirtmek isteriz ki bu olasiligi dile getirmeniz bile sizin teveccuhunuzun eseridir efendim. Sagolun, varolun, hersey cok guzel sayenizde efendim. Sizi uzen bizi uzer efendim. Ankara’dan Kudus’e, oradan Myanmar’a ve oradan da Guney Afrika’ya kullariniz olarak duaciniziz efendim.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!