Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında konuşan Erdoğan, Sinan Oğan’ın kendini desteklemesine ilişkin olarak konuştu.
Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:
“Sinan Oğan, bazı televizyon programlarına çıkacak. Yarın da Mevlüt Bey ve Mehmet Bey’le Antalya’da ziyaretler yapacak. Adeta Cumhur İttifakı’nın elemanı gibi çalışmalara başlamış durumda.
“Hala bizi televizyonlara davet ediyor. Benimle neyi konuşacaksın. Herhangi bir eserin, vizyonun yok. Seninle ben Okmeydanı SSK Hastanesi’ni mi konuşacağım. Kandil’den gelen talimatları yerine getirebilmek için Meclis’teki uzantılarıyla onların desteğini isteyecek kadar zaafa düştü. Bunların yanında yüzde 1 bile oyu olmayanlara 40 vekil verdin. Bunları mı konuşalım. İftiraları falan da var.
Herhangi bir rehavet olmasa daha benim uyarmam lazım. Zafer sarhoşluğuna kapılmasın. Birinci turu 5 puan önde bitiriş rehavete yol açmamalı. Sivas’ta hızlı tren bir ay ücretsiz deyince cazibe arttı.
Eskiden Diyarbakır’da akşam sokağa çıkamazdınız. Ama şimdi Diyarbakır’da çıkıp akşam gençlerle beraber gezebiliyorsunuz.
‘KILIÇDAROĞLU KAZANIRSA…’
Varsın birileri gerilimle, kutuplaştırmayla, siyaset dilini zehirlemek suretiyle yol almaya çalışsın, o bizi ilgilendirmiyor. Biz milletimizi kucaklamaya devam edeceğiz. Bu bizim kültürümüzden de gelen bir anlayış. Buradan taviz veremeyiz. 28 Mayıs’ta biz kazanırsak 85 milyonun her bir ferdi kazanacak. Sayın Kılıçdaroğlu kazanırsa terör örgütleri kazanacak, Londralı tefeciler kazanacak.
‘KADINA ŞİDDETİ REDDEDEN BİR PARTİYİZ’
Kadına şiddeti reddeden bir partiyiz. İnancımızda yasaklanmıştır. Kadınlarımız bu toplumun yarısı. Meclis’te de yerinin olması gerekiyor. Bu adımları hep biz attık. Biz neyi başardıysak CHP’ye rağmen başardık.
‘YAVUZ SULTAN SELİM YA…’
CHP’liler ‘Neden köprünün adını Yavuz Sultan Selim koydunuz’ dediler. Çünkü o anlayışla yetiştirildiler. Neden? Parantez açıp parantez kapatayım, neden olduğunu sen anla. Yavuz Sultan Selim ya…
Sinan Bey’in bize katılımındaki farklılık, herhangi bir pazarlık değil. Şu anda Sinan Bey, yarın akşam, diğer akşam, bildiğim kadarıyla TV programlarına çıkacak. Yarın da Mevlüt Bey ile birlikte Antalya’da ziyaretler yapacak. Şu anda Cumhur İttifakı’nın bir elemanı gibi çalışmalara başlamış durumda.
‘HDP TABANI FARKLI BİR TUTUMA GİREBİLİR’
Yüzde 5.2 fazla olabilir eksik olabilir. Önemli olan ortaya çıkan sinerjiyi değerlendirebilmektir. Sinan Oğan bir gerçek. Aday olarak seçimlere katıldı ama daha sonra da aldığı kararla bizimle hareket etme kararı verdi.
Ülkemizde 3 milyon 388 bin Suriyeli sığınmacı var. Tepedekilerle taban aynı düşünüyor diye bir şey yok. 2.2 senin gittiğin yola gidecek mi? HDP tabanı farklı bir tutuma girebilir.
Sen kimsin ki yargının verdiği kararın üstünde bir kararla vaatte bulunuyorsun. Bu ülke bir hukuk devleti değil mi? Hukukun üstünlüğüne sen nasıl ket vuruyorsun. Biz anayasa devletiyiz. Bu ifade bir hukuk tanımazlığın yansımasıdır.
ÖZDAĞ SÖZLERİ
Kılıçdaroğlu’ndan Özdağ’a 3 bakanlık teklifi yapılmış. Numan Bey’e de AFAD gibi bir bakanlık veya İçişleri Bakanlığı verilirse, bunun yanında terörle mücadelede atılması gereken adımlar atılırsa kabul edebilirim diye Numan Bey’e böyle teklifi olmuş. Numan Bey de Cumhurbaşkanımız bu tür taleplere kapalı demiş.
‘KİME SIRTINI DAYAYACAKSIN?’
Bu adam cahil. Senin parlamentoda çoğunluğun yok. Böyle saçmalık olur mu. Millet yola devam diyorsa mesele bitmiştir. Biz bir referandum seçimine gitmiyoruz. İkisinin birinden Erdoğan’a verdiğin zaman Erdoğan 323’e sırtını dayayarak yola devam edecektir, ama sana verecek olsa sen kime sırtını dayayacaksın.
AKİL ADAMLAR AÇIKLAMASI: ENTEL DANTEL HEPSİ VARDI
Kimse endişe etmesin, ekonomi, bankacılık ve finans sistemimiz sağlam. Çözüm sürecinde katılanlar Türkiye’nin entel dantel kanaat önderleri, sanatçısı hepsi vardı.”

Bu tarafını seviyorum Sn. Cumhurbaşkanımızın, ne düşünüyorsa net açık lafı gevelemeden söylüyor! Gördüğüm kadarıyla elemanın dediğinin aksine, belki bi makam ki ondan bol şey yok, hiç bir sözde verilmemiş. Süper, siyaset böyle yapılır işte!
Adaletsiz kibirli iftiracı yalancı biri asla sevilemez.
Allah’ın ayetlerinde sabit.
Kula kulluga hayır
siyaset senin cebinden mi yapiilir? Ahirette beraber ol ne diyeyim.
Hak ettiği ithamda budur.
Cumhura başkan olacaktı, eleman olmuş!
iyi insanın iyi müminin ilkeleri ve ahlakı olmalı. Ölene kadar değişmemelidir.
Yazık be.
Yılmaz Özdil övgülerini bu kadar başı boş bırakmaz her halde bundan sonra…