Türkiye 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanı Seçimi için 28 Mayıs’ta yeniden sandık başına gidecek. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu da ikinci tur için stratejilerini oluşturuyor.
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur stratejisi ne olacak” başlıklı yazısında özetle şunları aktardı:
“Hem AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan toplantı hem strateji ekibinin çalışması bize bazı ipuçları veriyor.
1- Bu seçim ikinci tur seçim ama 14 Mayıs seçimlerinin devamı değil. Yeni bir seçim olarak bakılacak.
2- Kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı bir dil kullanılacak. Adlarımız farklı olsa da soyadımız Türkiye Cumhuriyeti vurgusu önem kazanacak.
3- Sadece Kılıçdaroğlu hedef alınacak.
4- Güven ve istikrar vurgusu önplana çıkarılacak.
5- Seçimlerde sandığa gitmeyen AK Parti seçmeninin sandığa gitmesi sağlanacak.
6- HDP’den dolayı CHP’ye oy vermeyen ulusalcı seçmen kazanılmaya çalışılacak.
7- Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk gezisini deprem bölgesine yapacak. Kampanyanın ağırlığı, oy deposu olduğu için büyükşehirlere verilecek.
8- Şehirli ve ortadirek seçmen hedef alınacak.
9- Pozitif bir kampanya yürütülecek.
AK Parti bu stratejisini elbette zenginleştirecek. İkinci tur seçimleri kazanmak için seferberlik ruhuyla çalışılacak. Ancak AK Parti’nin rehavete kapılmaması gerekiyor. Bu seçimlerde AK Parti’nin en büyük hatası kazandık havasına girip rehavete kapılmak olur. 12 bin oy farkıyla kaybedilen İstanbul seçimleri kulaklarına küpe olmalı.
AK Parti, seçimlerde sürpriz yapan Sinan Oğan’la da görüşecek. Oğan terör örgütleri konusunda bir kırmızı çizgi ortaya koymuştu. Oğan’la görüşmede terör örgütleri, Anayasa’nın ilk dört maddesi; Anayasa’daki “Türklük” tanımı gibi ilkelerin AK Parti’nin de kırmızı çizgisi olduğu belirtilecek.”
AKP’YE ‘HÜDA PAR’ UYARISI
Öte yandan Selvi, Hizbullah’ın siyasi uzantısı olarak bilinen HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’nın Meclis çoğunluğunu alması sonrası TBMM’ye girebilmesine de değinerek, “AK Parti HÜDA PAR konusunu yeniden değerlendirmek durumunda. Güneydoğu’daki katkısı ile İstanbul başta olmak üzere batı bölgelerinde Cumhur İttifakı’nın algısına olan etkisi değerlendirilmeli. Cumhur İttifakı tanımını özellikle kullandım. Çünkü MHP’nin de bu yönde bazı tespitleri var” ifadelerine yer verdi.
Dünyada cellatlarına aşık başka bir toplum daha yoktur. Umut mu? Maalesef Kaf dağının ardında…
Bu seçimin özünde bir referandum olduğunu hala anlamak istemeyenlerimiz olsa da; bu sefer kaçar yol yok, 2017’deki referandumun bedelini çok yakında Kılıçdaroğlu karşısında ödeyeceksin, Erdoğan.
Güven oyu alamadın; yakında da yenilgine hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak şekilde tanık olacaksın; sabırlı ol.
Sonra da Kılıçdaroğlu ile hesaplaşılacak, sizin gibi basiretsiz insanlarla koca bir gençliğin canına nasıl okunduğuna dair…
Kılıçdaroğlu yenilecek, mülteciler kalacak, ekonomi çökecek ve deprem tuz biber olacak. 3. bir kurtuluş savaşına hazırlanın.
Maval okumayin, Sinan Ogan ve Umit Ozdag’in mutabakat metnini imzalayin. Soyadi bilmemneymis te falanmis. Sen once millet dediginin ne milleti oldugunu soyle.