Partide üç dönem milletvekilliği yapan ve 2011-2013 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevini üstlenen Suat Kılıç, AKP’den istifa ettiğini açıkladı.
8 yıllık aranın ardından siyasete dönme mesajı veren Suat Kılıç hangi partiye katılacağını veya izleyeceği yol haritasını belirtmedi.
Suat Kılıç “Değerli dostlarım; 3 Kasım 2002’den 7 Haziran 2015’e kadar önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğim AK Partideki üyeliğimi 3 Haziran 2023’te sonlandırdım. 8 yıllık aranın ardından, ilkelerim ve istikametime uygun bir zeminde, yerli ve milli siyasete katkı sağlamaya, ülkem ve milletim için çalışmaya, inşallah bundan sonra da devam edeceğim.” dedi.
Değerli dostlarım;
3 Kasım 2002’den 7 Haziran 2015’e kadar önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğim AKPARTi’deki üyeliğimi 3 Haziran 2023’te sonlandırdım.
8 yıllık aranın ardından, ilkelerim ve istikametime uygun bir zeminde, yerli ve milli siyasete katkı sağlamaya, ülkem ve…
— Suat KILIÇ (@suatkilic) June 9, 2023
YENİDEN REFAH PARTİSİ’NE KATILDI
Suat Kılıç, bu sabah Ankara’da düzenlenen Yeniden Refah Partisi İl Başkanları Toplantısı’nda YRP’ye katıldı. Kılıç’a rozetini Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan taktı.
Erbakan, “22’inci, 23’üncü ve 24’üncü dönem Samsun milletvekilimiz, eski Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç Bey, Yeniden Refah Partimize katılıyorlar. Kıymetli bakanımızla beraber, partimiz daha da büyük ivme kazanacak. Başarılarımıza birlikte ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Suat Kılıç, toplantıda yaptığı açıklamada “Yeniden Refah Partisi sağlam bir temel üzerine kurulmuş oldu. Milli Görüş’ün ata tohumundan ata tohumundan yeniden filizlenen bu fidanı büyütmek Cenabı Hakkın lütfuyla hepimize nasip olacaktır diye düşünüyorum. Gayret edeceğiz, birlikte emek vereceğiz, sabır göstereceğiz. Dayanışma içerisinde inşallah sıkı, hızlı ve sağlam adımlarla, yere sağlam basarak istikametimizi Allah’ın rızası olarak belirleyerek ve halka hizmet Hakka hizmettir şuuruyla, her adımda birbirimizi motiv ederek inşallah bereketli bir geleceği sağlam bir zemin üzerinde inşaa etmeye muvaffak oalcağız diye düşünüyorum.” dedi.
yerini bulmus.