Evini satıp kripto paraya yatıran adam intihar etti

featured

İstanbul, Kağıthane’de evini satıp tüm parasını kripto paraya yatıran 50 yaşındaki emlakçı adam, ruhsatsız tabancasıyla başına tek el ateş ederek intihar etti.

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde yaşanan olayda iddiaya göre 50 yaşındaki Caner Ünal geçtiğimiz günlerde sahip olduğu daireyi satarak parasını, kripto paraya yatırdı. Olay günü sabah saatlerinde cadde üzerindeki iş yerine gelen Ünal, bilgisayarının başına oturarak borsaya bakmaya başladı.

NTV’nin aktardığına göre büyük zarar ettiğini gören Ünal, ruhsatsız tabancasını çıkararak başına başına tek el ateş etti. Sesleri duyan çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı Ünal’ı yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Kağıthane’deki özel bir hastaneye kaldırarak tedavi altına aldı.

Burada ameliyata alınan Ünal, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ünal’ın evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. Olayın ardından çalışma başlatan polis ekipleri, güvenlik kameralarını incelendiğinde olay esnasında Ünal’ın yakında kimsenin olmadığını tespit etti.

Olay yeri inceleme ve cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından tabanca ve kovan polis ekipleri delil torbasına konuşarak muhafaza altına alındı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Evini satıp kripto paraya yatıran adam intihar etti

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 Yorum

  1. 24 Nisan 2021, 00:03

    “Kripto para güvenli midir?” sorusuna cevap olarak;

    Kripto para sistemlerinin güvenliği ayrı bi konu, kripto para borsalarının güvenliği ayrı bi konu; ilk olarak bunu bilmekte fayda var.
    Devam da etmek ve basit bi şekilde de anlatmak gerekirse kripto para sistemleriyle mevcut banka sistemlerini baypas etmiş oluyorsunuz ve kişisel sorumluluklarınızı tümüyle siz üstleniyorsunuz.
    Teknolojik sorumlulukları ise kullandığınız kripto paranın üzerine kurulu olduğu sistem/oluşum üstleniyor. Tabii ki bu sorumluluklar hukuki sorumluluklar değil.
    Parasal işlemlerinize ait geçmişiniz bi blok zinciri ağında saklanırken, yeni işlemlerinizi ise yalnızca size özgü olan bi dijital anahtar aracılığı ile yapıyorsunuz.
    Buradaki özgünlük, dijital özgünlük; reel özgünlük değil!
    Dijital özgünlüğünüz de benzersiz, uzun ve kriptografik bi sayıya denk geliyor. Adınız, soyadınız, T.C. kimlik numaranız vs kullanılmadığından hukuki bi dayanağı da yok.
    Ayrıca zaafiyetler de çoğu zaman teknolojinin kendisinden değil, onu kullanan bilgisiz ya da dikkatsiz insanlar tarafından kaynaklanıyor.
    Kripto para borsaları için ise yukarıda bahsettiğim, normalde kripto para sistemlerinin doğası gereği üstlenmeniz gereken sorumluluklarınızı,
    ya tümüyle ya da kısmi olarak o şirketlerden birine teslim ediyorsunuz.
    Bu şirketler bu durumda kripto paranız üzerinde “sözde banka” görevi görüyorlar.
    Bu “sözde bankalar” için de maalesef ülkemizde yeterli denetim ve düzenlemeler olmadığından konu ile ilgili kötü haberler alabiliyoruz.
    Sonuç olarak Türkiye özelinde ve bugünkü haliyle kripto para borsaları, uluslararası şirketlere kıyasla çok ama çok daha tehlikeliler, evet.

  2. 23 Nisan 2021, 15:09

    Kara adlı kullanıcıya cevap olarak: ben de algının yerine gerçekliği, bilgisizliğin yerine bilgiyi koymamız gerektiğini, onun yanında herhangi bi teknolojiyi basit gerekçelerle suçlamamamız ve şeytanlaştırmamamız gerektiğini söylüyorum. Blok zinciri teknolojisi sadece kripto paralar için kullanılmıyor. Kripto paralar ile işlemler de yalnızca kripto para borsaları üzerinden yapılmıyor. Kripto borsalarının tümü de böyle rezil sahtekarlıklara konu olacak diye bi şey yok; bu rezilliklere karşı devletin ciddi regülasyonlarla karşılık vermesi lazım. Zira borsa üzerinden de çok insan dolandırılmıştır ama onu kökten kapatmayı düşünmedik değil mi, bu da öyle!.. “Kripto para yaratılmış bi hayallettir, reel hiç bi karşılığı yoktur” gibi duygusal söylemlerinize ise akıl odaklı verebileceğim bi cevap yok, üzgünüm.

  3. 4 yılımı kurtardım tüm kredilerimi ödedim ,işleme devam ediyorum bu düşüşe rağmen, çok anlamsız sevenlerinin vasi sağ olsun.

  4. 23 Nisan 2021, 14:22

    Türk İstikbalinin Evladı size sormak isterim, konvansiyonel paranız ya cüzdanınızda ya da bankada olabilir ve bankalar ilgili kanuna tabiidirler. Kripto paranızı koyduğunuz cüzdan nasıl bir şeydir ve siz o cüzdandan kripto paranızı nasıl alıp harcayabilirsiniz? Peki banka gibi çalışır gözüken kripto para “borsası” veya kuruluşu, sizin kripto paranızı bir hesapta tutuyorsa niye istediğiniz zaman kripto paranızı hesaptan cüzdana alamıyorsunuz? Bu “kripto bankaların” tabii olduğu bir kanun var mıdır?
    Yoktur! O zaman Türkiye’de kripto parayı, “yerli ve milli kripto bankalara” yatırrmak kesinlikle güvenli değildir sonucu çıkmıyor mu?

  5. @Türk Istikbalinin Evladi: Hicbir fikri olmadan blokchain = blok zinciri‘ ne para yatiran insanlarin ülkesinde yasadiginizi unutuyorsunuz. Zaten bizim millete zincir diyince „saadet zinciri“ anliyor. Konu da zaten teknoloji degil. Kripto para denen bir hayalet yaratildi. Reel hic bir karsiligi yok bunun. Insanlara medya yoluyla sürekli propaganda yapiliyor, kripto para alin, zengin olun diye. Düpedüz sahtekarlik. Modern zamanlarin kalpazanligi bu.

  6. Habere bakarım haber mi diye, içine bakarım bişey var mı diye….
    Habercilik ölmüş…
    20 yıl önce yazanıs tamam, kimse bişey bilmezken haber diye geçer.
    Parayı nere yatırmış? hangi borsaya? token mi almış? coin mi almış? kaldıraçlı mı oynamış?
    Bitcoin aldıysa yüzde 20’ni kaybeder bekler biraz daha fazlasını kazanır.

    Gerçekten para kaybettiği için mi intihar etmiş?
    Biz veryansıntv’ye girdi, ntv’ye girmesini de bilirdik.

  7. Bu tür yatırımlarda dikkatli olmak gerekir. Kaybedebileceğin kadarını yatırmak gerekir. Ne olacağı belli olmaz. Başkası kazandı diye sende kazanacak değilsin.

  8. Su testisi, su yolu. Bana hiç öyle böyle deme Mesutçum. Bana orjinal fikirlerle gelin. Elalemden çaldığınızı satmaya kalkışmayın.

  9. 23 Nisan 2021, 10:19

    Bilmediğiz konularda olumlu ya da olumsuz yorumlar yapmamalısınız. Ayrıca blok zinciri (blockchain) teknolojisi ile kripto paraları, kripto paralar ile kripto para borsalarını birbirine karıştırmayın. Konu ile alakalı olarak bundan sonra göstereceğiz dikkat için şimdiden teşekkür ederim.

  10. 23 Nisan 2021, 09:07

    Bu bir, bilmediğin sularda yüzme hikayesidir.

    Bu, bir günde zengin olmak isteyen bir sene sonra asılmış olacaktır hikayesidir.

    Bu, bedava yem yalnızca fare kapanında vardır hikayesidir.

  11. Kumar kötüdür.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!