Özelleştirmede yeni aşama: Fabrikalardan sonra sıra arsalarda!

featured

Devlete ait şeker fabrikalarından 10’unu satan iktidar, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’ye (TÜRKŞEKER) ait taşınmazları da aynı şekilde satmaya devam ediyor. Son olarak en küçüğü bin 696, en büyüğü de 5 bin 812 metrekare büyüklüğündeki 4 taşınmaz ile üzerindeki yapıların satışı onaylandı.

İktidar, 2018 yılında tüm tepkilere karşın TÜRKŞEKER’e ait 25 şeker fabrikasından 14’ü için ihaleye çıkmış, 10’u (Alpullu, Afyon, Bor, Çorum, Elbistan, Erzincan-Erzurum, Kırşehir, Mus, Turhal) özel sektöre devredilmişti. TÜRKŞEKER’in elinde halen 15 şeker fabrikası bulunuyor. Fabrikaların yanı sıra TÜRKŞEKER’e ait taşınmazların satışı da devam ediyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın dün yayımlanan kararları ile TÜRKŞEKER’e ait çeşitli taşınmazların satışı onaylandı.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın hbaerine göre, Afyonkarahisar Sinanpaşa’daki 5 bin 693,75 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz ile bu taşınmaz üzerindeki yapılar 3.1 milyon TL’ye en yüksek teklifi veren Mustafa Akdeniz’e satıldı. Niğde Merkez’deki bin 696,07 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz ile üzerindeki yapıların 2 milyon 30 bin TL’ye en yüksek teklifi veren Yusuf Dalar’a satışı onaylandı. Tokat Turhal’daki 2 bin 626,42 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın 1.6 milyon TL’ye Enes Hamamcı’ya satışı gerçekleştirildi. TÜRKŞEKER’e ait Tokat Turhal’daki 5 bin 812,80 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz da 2.9 milyon TL’ye en yüksek teklifi veren Yusuf Caner Somuncu’ya satıldı. 

İKTİDARIN GEREKÇESİ

İktidar 2021 Bütçe Gerekçesi’nde TÜRKŞEKER’e ait şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ne amaçlandığını şöyle savunuyor:  “Tarımsal ve endüstriyel faliyetlerin devamlılığının sağlanması, pancar çifçisine istikrarlı ve uygun getiriler sağlanması, etkili ve sürdürülebilir bir şeker endüstrisinin geliştirilerek, rasyonelleştirilip iyileştirilmesi, şeker sektöründe kendi kendine yeterlilik, rekabetçi maliyetler ile üretici ve tüketici fiyatlarının normelleşmesinin sağlanması, sektörde birbirine yakın ölçeklerde üretici sayısının artırılarak rekabet ve verimlilğin gelişmesi, sektörün AB ve dünya rekabetine hazırlanması.”

 

  

Özelleştirmede yeni aşama: Fabrikalardan sonra sıra arsalarda!

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Cumhuriyetin 80 yıllık Kamu Fabrikalarını, Kamu Arazilerini, 15 yılda sattılar.

  2. Hep diyoruz ama birsey degismiyor.Türkiye Islamci fasistler icin bir Dar-Ül-Harptir.Yani yagmalamak soymak tecavüz etmek yakmak yikmak ganimet sayilir.Türkiye 20 yildir yagmalaniyor,satiliyor,soyuluyor ama ayni tas ayni haman öyle gidiyor.Istanbul fethedilemeyip zaman uzadiginda Fatih askerlerine su emri veriyor:”Bizansi ele gecirip yagmalamak ve tecavüz serbesttir”Bizans bu emirden kisa bir süre sonra fethediliyor.Sehir yagmalaniyor,talan ediliyor kangölüne döndürülüyor.Bizim sarayli ve de Osmanlici tarihcilerimize bakarsak bu fetihte hicbir yagmalama olmamis ve kan dökülmemistir.Zamanin tarihcileri öyle yazmiyor.

  3. İthalatla Glukoza fruktoza müptela ettiniz milleti, bir kaç (on) yıl sonra, kanserden en çok ölümlerin olduğu ülke olarak tarihe geçeceğiz sayenizde, Dünyaya şeker ihraç ederken, çiftçiyi öldürüp nasıl dışa bağımlı yaptığınızı torun torba iyi belleyecek sayenizde.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!