1907 Fenerbahçe Derneği’nin 30’uncu yıl kutlaması, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlendi.
Organizasyonda bir konuşma yapan 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya, Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nun adının Cumhuriyetin 100’üncü yılında Atatürk Stadyumu olmasını önerdi.
ALİ KOÇ: TALEBİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da isim değişikliği talebine olumlu yaklaştı.
Koç, “Perahya çok önemli bir noktaya değindi. Birkaç yıldır zaman zaman Yüksek Divan Kurulu toplantılarında da dile getirildi. Kongre üyelerinden de mektuplar almaya başladık. Mevzuata göre stat ismi yönetim kararıyla değişir. Biz de bunu yaparız. Talebin sonuna kadar arkasındayız” dedi.
Fenerbahçe Başkanı, isim değişikliği için Ülker Grubu ve Saracoğlu ailesiyle görüşeceklerini dile getirdi.
Helal sana Fenerbahçe!Büyük kulüpsünüz!Hayatımın hiç bir anında futbolu sevmedim.Ergenekon ismini pisleterek kahramanları esir eden pespayelikten beridir sarsılmaz direnciniz sebeb Fenerbahçe’liyim.İyi etmişim!
Yüksek Divan Kurulu Üyesi olarak, onur duydum.
Yasasin Atatürk, yasasin Cumhuriyet.
Bir Trabzonspor taraftari olarak Fenerbahceyi kutluyorum…Umarim Trabzonspor bunu ornek alir…
Fenerbahçem💙💛💙💛
Yıllar önce ikinci el araç satın almak için araba pazarına gitmiştim. Aracın sağ aynası yoktu. Satıcıya ayna nerede diye sorduğumda, abi bunlar fabrikadan böyle çıkıyor cevabını almış ve çok şaşırmıştım. Yıllar sonra aynı markanın başka bir modelinde sıfır araç satın almak için bayiye gittim. Sağ aynası vardı ama bu defa radyo anteni yoktu. Sıfır aracın antenini cebimden para vererek serviste taktırmak zorunda kaldım. Şirket, bir tüketiciyi kazıklayarak para kazanmayı marifet sayıyordu. Aynı şirketin süpermarketinde başka marketlerde 170 TL.ye satılan ayçiçek yağı 220 TL.ye, aynı şirketin yapı marketinde, başka yerlerde 100 TL olan seramik yapıştırıcısı 165 TL. ye satılıyor. Böyleleri, bırakın zaten mevcut olan stadın ismini değiştirmeyi, sıfırdan stadyum yaptırıp önüne de Rodos Heykeli büyüklüğünde bir Atatürk anıtı diktirseler bile beni samimiyetlerine inandıramazlar. Bu karar, tek bir kişinin değil kulübün kararıdır diyebilirsiniz. 2015’te Ülker Stadı ismini koyan da aynı kulüp değil miydi? O zaman Atatürkçü değiller miydi? Egemen güçlerin kitleleri uyutmak için bir araç olarak kullandığı futbol oyunu ile Atatürkçülük ve demokrasi arasında nasıl bir bağ kurulabilir? Uluslararası pek bir başarısı olmayan, başarısız transferler ile yurt dışına döviz saçan, her sene teknik direktör değiştiren, futbol ekonomisini doğru düzgün yönetemeyen borç batağındaki kulüpler ve sürekli küfür eden, sahaya yabancı cisim atan, en küçük başarısızlıkta sırtını dönen taraftarlar mı Atatürk’e sahip çıkacak? Ergenekon kumpası 2007’de başladı. 3 Temmuz 2011’e kadar Fenerbahçe ya da başka bir kulübün taraftarlarının tutuklanan subay, akademisyen ve gazetecilere bir desteğini görmedik. Ta ki kumpasın ucu kendi kulüplerine dokunana kadar. Taraftar kimliğinin diğer tüm aidiyetlerin önüne geçmesini tasvip etmiyorum. Bir maçta seyircilerin Gülşen lehine tezahürat yapması da ilginçti. Keşke Atatürk Orman Çiftliği’ne, Tank Palet Fabrikası’na da aynı duyarlılıkla sahip çıkabilseydik. Sporda Atatürkçülük, zeki, çevik ve ahlaklı olmak, eğitime , altyapıya önem vermek, pahalı transferler yapmak yerine Türk çocuklarını dünyaya örnek olacak şekilde yetiştirmektir. Tribüne döner bıçağı sokan, rakibin kart görmesi için gözüne parmak batmış numarası yapan ya da penaltı kazanmak için kendini yere atan futbolcuyu tasvip eden, ülke meselelerini unutup kulüp başkanı olan para babalarının yaptığı transferlerle tatmin olan hiç kimse Atatürkçü olamaz. Bunlara rağmen isim değişikliği ile yine de mutlu olacaksak o ayrı konu. İşte o beni aşar.