1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Ferdi Zeyrek’ soruşturmasında yeni gelişme: Ek rapor hazırlanacak

‘Ferdi Zeyrek’ soruşturmasında yeni gelişme: Ek rapor hazırlanacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in yaşamını yitirdiği elektrik kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada, ek bir bilirkişi raporunun hazırlanacağı öğrenildi.

featured

6 Haziran gecesi saat 23.35 sıralarında evindeki havuzda meydana gelen arızayı kontrol etmek amacıyla makine dairesine inen Başkan Ferdi Zeyrek, burada elektrik akımına kapılarak ağır yaralanmış, kaldırıldığı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavisi sürerken olaydan yaklaşık 65 saat sonra hayatını kaybetmişti.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ilk bilirkişi raporu savcılığa ulaştırıldı. Raporda yer alan tespitler doğrultusunda, havuzun bakımını yaptığı belirlenen Y.Ö ile kaçak akımı bildirmediği iddia edilen A.S şüpheli olarak gözaltına alındı.

İlişkili Haber
thumbnail

Ferdi Zeyrek’in ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 2 kişi serbest bırakıldı

Haberi görüntüle

YENİDEN KEŞİF YAPILACAK

Öte yandan, ilk raporun ardından olayla ilgili daha kapsamlı bir teknik değerlendirme yapılması için ek bir bilirkişi raporu daha hazırlanacağı öğrenildi. Bilirkişi heyetinde yer alan uzmanların Zeyrek’in konutunda yeniden keşif yapacağı, bu keşif doğrultusunda daha detaylı ek bir teknik rapor sunacağı öğrenildi.

İlk bilirkişi raporundaki değerlendirmelere göre kazanın meydana geldiği noktada yaklaşık 68-80 volt arasında dalgalanan bir elektrik akımının ölçüldüğü, 50 volt üstünün öldürücü etkisinin bulunduğu, olay sırasında zeminin ıslak ve nemli olduğu Başkan Zeyrek’in ise çıplak ayakla bu alanda bulunduğu belirlendi. Olayın yaşandığı alanda bulunan motor pompasında bir arıza olduğu, bu pompada daha önce filtre sistemine yönelik bir işlem yapıldığı, elektrik sistemlerinde yer alması gereken koruma cihazlarının korozyona uğraması sebebiyle işlevini yitirdiği, ana daire girişinde ise herhangi bir koruma önleminin olmadığı öğrenildi. (Anka)

İlişkili Haber
thumbnail

Bilirkişi raporu netleşiyor: İşte Ferdi Zeyrek’in ölümüyle ilgili tespitler…

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!