FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, Youtube kanalında video paylaşım yaptı.
‘Delice Muhabbet’ adlı kanalda yayınlanan son videodaki açıklamalar, Fetullah Gülen’in ve üst yönetiminin para için insanların dini duygularını sömürdüğünü, örgüte üye olan müritlerin geleceklerinin düşünülmediğini gözler önüne serdi.
Ebuseleme Gülen, bu videoda en yakınındakilere karşı eleştirilerini sürdürürken, amcası Fetullah Gülen’in 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hapse atılanlarla ilgili söylediği sözleri de paylaştı.
Ebuseleme Gülen, 15 Temmuz’dan 2 sene sonra Fetullah Gülen’e yaptıkları bir bayram ziyaretinde “Hocam, Türkiye’de sizi seven insanlar hapislerde, yine buruk bir bayram yaşıyoruz” denildiğini, karşılığında sinirli bir yüz ifadesi ile “Zamanında ben çok yattım, biraz da onlar yatsın” yanıtını aldıklarını söyledi.
ÖRGÜTTE FİNANS ÇIKMAZI
DHA’nın haberine göre; FETÖ’nün Almanya’da faaliyet gösteren ‘Time to Help eV’ isimli sözde yardım kuruluşunun mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin karar 31 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı.
‘Yardım’ adı altında topladıkları paraların kesilmesinden endişe duyan FETÖ’nün, ‘Time to Help eV’nin varlıklarının dondurulması kararını örgüt üyelerinden sakladığı, finans kaynaklarındaki zayıflama nedeni ile örgütün büyük bir çıkmaza girdiği öne sürüldü.