1. Haberler
  2. Dünya
  3. Fransız Senatosu’ndan PKK’lılara madayla

Fransız Senatosu’ndan PKK’lılara madayla

PKK’lıları Suriye’den Irak’a taşıyan helikopterin Fransız yapımı çıkmasının tartışmaları sürerken yeni bir skandal yaşandı. Cumartesi akşamı Fransız Senatosu’nda ağırlanan PKK/YPG’li teröristlere onur madalyası verildi. Madalyaya IŞİD ile mücadele gerekçe gösterildi. Teröristler, Senatoda alkışlandı.

featured

Fransa, terör örgütü PKK/YPG’nin sözde komutanlarına “onur nişanı” vererek yeni bir skandala imza attı. Fransa Senatosu’nda düzenlenen Nevruz resepsiyonunda PKK’nın Suriye kolu YPG ve onun kadın yapılanması YPJ’nin sözde sözcüsü iki terörist, Nuri Mehmud ile Ruksan Mihemed’e nişanları verildi. Teröristler, Senatoda alkışlandı. Yeni Şafak’ın aktardığına göre, yapılan konuşmalarda terör örgütünün eylemleri takdir edildi, PKK/YPG’ye desteğin sürdürüleceği mesajı verildi.

 

15 Mart’ta Irak’ın kuzeyinde yaşanan helikopter kazası da Fransa ile PKK’yla ilişkilerini ortaya döktü. Önde gelen bazı PKK’lıların ölümüyle sonuçlanan kazada Fransa yapımı Eurocopter AS350 tipi helikopterle ilgili soru işaretleri hâlâ giderilemedi. Ülke bayrağı ve kuyruk tescili olmayan, ancak seri numarası belli olan helikopteri üreten Fransa, helikopterin mülkiyeti konusunda bilgi paylaşmadı. Fransa Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili soruları “Yorumumuz yok” diyerek geçiştirdi.

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Her ülke kendi onuru capinda madalyalar vermekte özgürdür. Niye bu kadar onursuzlar diye sitem edecek halimiz yok ya. Zaten yapilanda malumun ilani degil mi?

  2. 27 Mart 2023, 11:48

    Türkiye’deki Fransız misyoner okullarının tamamını kapatacağınızı söyleyin bakın neler değişiyor…

  3. Bizim meclis de ya adamlar verdigimiz vergilerler maas alip makam araclarinda geziyorlar siz neyin tartismasindasiniz ?

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!