İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bir ortaokulda öğrencilere koro halinde ilahi okutulmuş, İstanbul Valisi Davut Gül de bu anların görüntüsünü sosyal medya hesabından “Bizim çocuklar” notuyla paylaşmıştı.
Cumhuriyet yazarı Zülal Kalkandelen sosyal medya hesabından Vali Gül’ün paylaşımını “Çocuklara ilahi okutuluyor, İstanbul Valisi bu şekilde paylaşıyor!” diyerek alıntılamıştı.
Gerici Yeni Akit, Kalkandelen’in bu paylaşımını internet sitesinden “Cumhuriyet yazarı kudurdu!” başlığıyla “haber” yaptı.

‘SAVCILIK İŞLEM YAPMIYOR’
Kalkandelen ise sosyal medya hesabından Akit’e “Bu paçavra beni diline dolamış” diyerek tepki gösterdi.
Akit’in hedef göstermesine karşı çok sayıda okuru Kalkandelen’e dayanışma mesajlarını iletirken, Kalkandelen “Defalarca manşetten fotoğrafımla hedef gösterdiler. Suç duyurusunda bulundum ama işlem yapılmıyor” paylaşımında bulundu.

İşlem yapılmıyorsa, “Azmettirici İçişleri Bakanlığı” dolayısıyla kaçAKsaray demektir. Davul zurnayla terörist karşılayan Ali Yerlikaya da 1. İhanet sürecinde valiymiş.
Ali Kemaller asla bitmez,nasıl ki dünün ingilizine tapan,onun bastığı toprakta kurbanlar kesen olduysa bugünde olacak yarında ve bu yapılar ortadoğunun biatçı karanlığını özlüyor zaten böyle bir girişim iktidar eliyle beslenmezse Atatürk Türkiyesinde hele hele bir okulda bu etkinliğin yapılması bir öğretmenin bunu dillendirilmesi mümkün müydü?
İmparatorluk bakiyesi bir ülkenin kardeşlik hukuku içinde yaşayabilmesi için gerekli olan Cumhuriyet, Laiklik, Özgürlük kaybedildiği nde kıymeti bilinecektir fakat iş işten geçmiş olacaktır.
Kölelik, cariyelik, kadının ikinci sınıf insan olduğu döneme ilahiler ile yumuşak geçiş yapılıyor.