Göç İdari Başkanlığı’nın 9. kuruluş yıldönümü için paylaştığı afişler yeni bir tartışma başlattı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı da Göç İdaresi’nin afişini “Her İnsan Bir Göç, Her Göç Bir İnsan” şiiriyle kutladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu sosyal medyadan tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu bir sonraki durağının da Göç İdari Başkanlığı olduğunun sinyalini verdi.
Kılıçdaroğlu o paylaşıma işaret ederek şu ifadeleri kullandı:
“Bu, şiirlerle romantize edilecek bir mesele değildir. Sığınmacılar kaçak yollarla hala ülkemize geliyor. Ülke yolgeçen hanına döndü! Göç İdaresi’ne milletimiz adına gitmem gerekiyor ama sonucun ne olacağını herkes biliyor. Zincirler, teller; şimdi kum torbası koyarlar herhalde.
Milletimiz adına Göç İdaresi’ne soruyorum: 1. Sığınmacıların eski kimlik bilgileri elinizde mevcut mu? 2. Kaçına vatandaşlık verdiniz ve hangi güvenlik soruşturmalarından geçirdiniz? 3. Sınırlarımızın delik deşik edilmesini neden izliyorsunuz? Amaç ne? Neyin hazırlığındasınız?
Göç İdaresi’nden randevu talep etmeden önce, milletimiz adına sabırla bu soruların yanıtlarını bekleyeceğim. Bu arada şiir yazmayı bırakın, işinizi yapın!”
Göç İdaresi’yle ilgili paylaşılan diğer afişler şöyle…

Türkiye’yi yıkmak isteyen bir tarikatın cb’nin jandarmaya yerleştirilmesiyle Türk milleti her yerden savunmasız bırakılmaktadır