Bölücü açılım sürecini başlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sosyal medya hesabından eleştirmesi üzerine, MHP’ye yakınlığıyla bilinen birçok kişi tarafından tehdit ve hakaretlere maruz kalan emekli albay Orkun Özeller gözaltına alındı.
‘BAHÇELİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU’
Özeller’in avukatı Doğukan Kozan, ANKA’ya konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin avukatı aracılığıyla ‘Hakaret’, ‘Halkı kin ve düşmünlığa tahrik’, ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunması üzerine Ordu’ya talimat yazılmış durumda. O talimat yakalanması, sevk ve ifadesinin alınması yönünde. Biz de ifademizi vermek üzere Ordu’da Adliye’de bekliyoruz.
Hukuk devletinde gözaltı kararı bile alınmaması gereken bir suçlama. Yaklaşık 1 buçuk milyon görüntüleme alan twiti konu almışlar. Orada ne hakaret suçu yönünden ne de ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçu yönünden suç unsurları oluşmadığından, hukuk devletinde beraat kararı verilmesi gerekirken, Orkun Özeller çok yoğun bir şekilde sosyal medyadan tehdit ve hakarete maruz kaldı. Bunlar hakkında işlem yapılmayıp da Devlet Bahçeli’nin suç duyurusu üzerine gözaltına alınması hukuki yönden sakat.”
‘SUÇ BUDUR!’
Adliyede ifade vermeyi bekleyen Özeller, Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay’a konuştu.
Özeller, gözaltına alınmasının ardından yaptığı ilk açıklamada şunları kaydetti:
“Ortada halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu varsa bu suç benim sözlerimin içinde değil, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarındadır. Sen teröriste ‘kurucu önder’ dersen, onun için umut hakkı istersen ve teröristi Gazi Meclis’e çağırırsan halk bundan nefret duyar, kin duyar. Suç budur!”
“Başka ekleyeceğin var mı?” sorusu üzerine Özeller, “Apo piçtir, piç kalacak!” dedi.
Az önce Albay Orkun Özeller ile konuştum.
Adliyede ifade vermeyi bekliyor.“Söyleyeceğin bir şey var mı” diye sordum.
Şunları söyledi:“Ortada halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu varsa bu suç benim sözlerimin içinde değil, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarındadır. Sen… https://t.co/Oz4wqBpBlp
— Erdem Atay (@medreyata) September 17, 2025
