1. Haberler
  2. Gündem
  3. Grand Kartal Otel yangın eğitimini tamamlayamamış! Otelin sahibi bakın nerede yönetici

Grand Kartal Otel yangın eğitimini tamamlayamamış! Otelin sahibi bakın nerede yönetici

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan ve çıkan yangında 76 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel’in 2 Mart 2024 ve 14 Aralık 2024’te Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kurum olan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’ndan (TGA) “Sürdürülebilir Turizm Programı Sertifikası” aldığı anlaşıldı. Otelin sürdürülebilirlik programı kapsamında Haziran 2024’te personele vermesi gereken İşçi Sağlığı ve Güvenliği (İSG), ilk yardım ve yangın eğitimlerini tamamlayamadığı ortaya çıktı. Otelin sahibi olan Halit Ergül’ün aynı zamanda sertifikaları veren TGA’da Yönetim Kurulu Üyesi olduğu anlaşıldı.

featured

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de dün sabaha karşı çıkan yangında ölü sayısı gece saatlerinde 76’ya yükseldi. İçişleri Bakanlığı, hayatını kaybeden 52 kişinin kimliklerinin tespit edildiğini, 45 kişinin cenazelerinin ailelerine teslim edildiğini bildirdi. Kimliği tespit edilemeyen cenazeler Ankara’daki Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yangını araştırmak üzere 6 savcı, 4 başmüfettiş görevlendirildi. İşletme sahibi de dahil 9 kişi gözaltına alındı. Yangın yaklaşık 10 saat süren müdahale sonrası söndürüldü.

TGA’DAN GEÇEN AY SERTİFİKA ALMIŞ

T24’ten Cengiz Anıl Bölükbaşı’nın haberine göre yangınla ilgili denetim sorumluluğunun kimde olduğuna yönelik olarak tartışmalar sürerken, otelin 2024’te Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kurum olan TGA’dan iki kere Sürdürülebilir Turizm Programı Sertifikası aldığı anlaşıldı.

TGA’nın sitesinde yer alan bilgilere göre, FQC Global Sertifikasyon A.Ş. tarafından 2 Mart 2024’te, RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. tarafından 14 Aralık 2024’te yapılan denetimlerin ardından firmaya Sürdürülebilir Turizm Programı Sertifikası verildi.

HAZİRAN’DA VERİLMESİ GEREKEN YANGIN EĞİTİMİ VERİLMEMİŞ

Ayrıca, otelin sürdürülebilirlik programı kapsamında Haziran 2024’te vermesi gereken yangın eğitimini vermediği ortaya çıktı.

Otelin sitesinde yer alan bilgilere göre; yönetim, teknik ekip, kat hizmetleri, insan kaynakları, muhasebe, mutfak, servis personeli, ön büro, spa ve satın alma bölümünde çalışan personele verilmesi gereken İSG, ilk yardım ve yangın eğitimi verilmedi. Sitede söz konusu eğitim ile ilgili olarak “tamamlanamadı” denildi.

OTELİN SAHİBİ SERTİFİKAYI VEREN KURUMDA YÖNETİCİ

Diğer yandan otelin sahibi olan Halit Ergül’ün aynı zamanda sertifikaları veren Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Temsilcisi olduğu anlaşıldı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!