Güney Kıbrıs’ta Oruç Reis paniği: Fransız savaş uçakları Doğu Akdeniz’de

featured

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile yapılan askeri anlaşmanın ardından Rum Kesimi’ndeki Andreas Papandreou hava üssüne inen iki Fransız savaş uçağı dün akşamüzeri Akdeniz’de uçuş gerçekleştirdi.

Oruç Reis’in Doğu Akdeniz’de faaliyete geçmesinin ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile Yunanistan alarma geçti. Rum Kesimi’ndeki Andreas Papandreou hava üssüne inen iki Fransız savaş uçağı dün akşamüzeri Akdeniz’de uçuş gerçekleştirdi. İsrail’e ait 4 savaş helikopteri de Rum Milli Muhafız Ordusu ile ortak tatbikata katıldı. Rumların iddia ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) üzerinde uçuş gerçekleştiren Fransız savaş uçakları daha sonra üsse geri döndü.

‘Rafale’ tipi iki savaş uçağına, Fransa Hava Kuvvetleri’ne ait bir nakliye uçağı da eşlik etti. Fransız savaş uçaklarının gerektiği zaman Güney Kıbrıs’a konuşlanacağı ve bölgedeki Fransız gemilere destek sağlayacağı belirtildi. Fransız savaş uçaklarının bugün Güney Kıbrıs’tan ayrılacağı ifade edildi.

İSRAİL DE GÜNEY KIBRIS’TA

Fransız savaş uçaklarının bölgede uçuş gerçekleştirdiği bir dönemde; İsrail’e ait 4 savaş helikopteri de Güney Kıbrıs’a geldi. Güney Kıbrıs’ta Rum Ordusu ile tatbikatlar yapan helikopterler, akşamüzeri ülkeden ayrıldı.

Güney Kıbrıs’ta Oruç Reis paniği: Fransız savaş uçakları Doğu Akdeniz’de

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 13 Ağustos 2020, 06:18

    Hepsi blöf. Dünya 2008 ekonomik krizi sonrasında Almanya hariç, tüm Avrupa belini doğrultamadı. İzlanda ile başlayan çökme, Portekiz, İspanya, İtalya ve en ağırı da Yunanistan büyük krize girdi. Fransa o süreçte Çad ve Mali gibi sömürgelerine (radikal islamcı teröristleri bahane ederek) asker gönderdi ve bu ülkelerin değerlerini gasp etti. Bu yüzden krizi hafif atlattı diyebiliriz. Buna rağmen yaklaşık son 10-15 yıldır Fransa’ da halk hareketleri durmuyor, kenar mahallelerde yaşayan Afrika kökenlilerin isyanları, orta sınıf Fransızların, sarı yeleklilerin eylemleri hala devam ediyor.
    Diyelim ki toplandılar üzerimize geldiler, böyle bir savaşın (savaşı kenardan seyredenler hariç) uzun vadede kazananı olur mu ? Savaş tüm kapitalist dünyayı ekonomik olarak sarsar, bunu küresel patronlar istemezler. Suriye’ deki, Libya’daki savaşlara eskiden olduğu gibi güçlü bir şekilde katılabildiler mi, katılamadılar, katılamazlar. Bu nedenle Türkiye bölgede yakaladığı ivmeyi bırakmamalı. Bunca teröre savaşa rağmen çocuklarını düğün alayı gibi davulla zurnayla askere gönderen gönül ve vatan sevgisi zengini halkımız var, buna layık olunmalı, dik durmalıyız.

  2. Asla geri adım atılmalı hatta çok ciddi olduğumuzu ğöstermek için MEB ilan edip bir Yunan askeri gemisi de batırılabilir böylece herkes haddini bilir etrafta toplanan çakallarda kurdu görünce çil yavrusu gibi dağılırlar

  3. Umarim MSB dik durabilir, geri adim atmaz. Akar’in dialog cagrisi, geri adim atma olarak yorumlanabilir mi?

  4. Türkiye MEB ilan etmemeye devam etmeyip, yine geri adım atarsa sömürge olduğnu tescillemiş olur.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!