Bakan Fidan, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile Roma’da düzenledikleri ortak basın toplantısında konuştu.
Türkiye-AB ilişkilerine yönelik Fidan, “AB’ye tam üyelik Türkiye için stratejik bir hedef olmayı sürdürüyor. Bu süreçte AB’den beklentimiz dar siyasi hesaplarla ön yargılı bir tutum takınmaması ve Türkiye-AB üyelik sürecini canlandıracak adımlar içeren bir vizyon geliştirmesidir.” ifadelerini kullandı.
Fidan, İtalya’nın, Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği desteğin, stratejik ve uzun vadeli bir bakış açısını yansıttığına dikkati çekerek, bu anlayışın tüm AB üyeleri tarafından benimsenmesinin beklenildiğini söyledi.
İki ülkenin Avrupa savunmasının güçlendirilmesi konusunda da ortak vizyona sahip olduğunun altını çizen Fidan, “Sürdürülebilir ve caydırıcı bir güvenlik mimarisinin ancak NATO’nun en büyük ikinci ordusuna sahip Türkiye’nin tam katılımıyla mümkün olabileceği unutulmamalıdır.” dedi.
Fidan, İtalyan mevkidaşıyla, bölgesel ve uluslararası meseleleri de etraflıca görüşme imkanı bulduklarını aktararak, bu çerçevede Ukrayna’da “adil ve kalıcı barışın tesisi” yönündeki ortak irade ve çabanın ele alındığını belirtti.
Türkiye’nin bu hususta, taraflar arasında doğrudan müzakere sürecine ev sahipliği yaparak somut katkı sağladığını anımsatan Fidan, Ankara’nın bundan sonraki dönemde de kolaylaştırıcı rolünü sürdürmeye ve savaşın sona ermesi için her türlü çabayı göstermeye hazır olduğunu vurguladı.
Gene aynı hayeller.Adamlar seneler önce bizi birliğe almayacaklarını söylediler.Ayrıca demokrasi,insan
hakları ve hukuk olmayan bir ülkeyi aralarına alırlarmı Hakan bey?
Mustafa Kemal Paşa, 2 Mart 1922 tarihinde Afganistan’ın bağımsızlığının dördüncü yılı nedeniyle Ankara’da elçilik binasında verilen şölende “Biz Türkler Asyai bir milletiz, Asyai bir devletiz.” diyerek (Borak, 1998: 140) ideolojik ve siyasal yaklaşımının, coğrafi ayağını da belirtmiştir. Kurucu liderimizi dinlemek gerek 😉
Küreselcilere hizmet icin mi üye olacaksin?
Zaten hizmet ediyorsunuz, neden AB küreselcileri sizi alsin?!
Macaristana bak!
Almanya ve Avusturya muhalefetini izle !
MANDACI ruh !!!!!!!!!!!!!!!!!
Neden hedef?!
Hedef olmayinca ne oluyor ve neden oluyor ve cözüm?!!!