1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hakan Fidan İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Hakan Fidan İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile telefonda görüştüğü bildirildi. Arakçi'nin, ABD ile İran arasındaki müzakere sürecine katkılarından dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiği belirtilirken, Fidan'ın varılan mutabakattan duyulan memnuniyeti dile getirdiği kaydedildi.

featured

Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkililerinden edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Arakçi, ABD ve İran arasındaki müzakere sürecine katkılarından dolayı ülkemize teşekkür etti.

Bakan Fidan, varılan mutabakata ilişkin duyduğumuz memnuniyeti ifade etmiş ve sürece ilişkin tamamlayıcı görüşmelerin de olumlu bir neticeye ulaşmasını umduğumuzu aktardı. Mutabakatı akamete uğratmaya yönelik kışkırtmalara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Bakan Fidan, Türkiye’nin bölgede barış, huzur ve istikrarın güçlendirilmesine yönelik katkılarını kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!