1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşıyla görüştü

Hakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

featured

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Fidan’ın Dar ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran ve ABD heyetleri arasında İslamabad’da gerçekleştirilen müzakereler ele alındı.

Öte yandan Fidan, İslamabad’daki müzakerelere katılan ABD’li ve Pakistanlı yetkililerle telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Fidan’ın İslamabad’daki müzakerelere katılan ABD ve Pakistanlı yetkililerle yaptığı telefon görüşmelerinde, müzakerelerde taraflarca ortaya konulan yaklaşımlar değerlendirildi ve bundan sonraki süreç ele alındı.

İlişkili Haber
thumbnail
Pezeşkiyan Putin ile görüştü: Adil bir anlaşmaya hazırız
Haberi görüntüle

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da İran’la yapılan doğrudan müzakerelerin “bir anlaşmaya varılamadan” sona erdiğini açıklamıştı.

JD Vance, “21 saattir bu konuyla uğraşıyoruz ve İranlılarla bir dizi önemli görüşme yaptık. Bu iyi haber. Kötü haber ise bir anlaşmaya varamamış olmamız. Bence bu, ABD için olduğundan çok İran için kötü bir haber. Dolayısıyla bir anlaşmaya varamadan ABD’ye geri dönüyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

İran medyasında, İslamabad’daki Tahran-Washington görüşmelerinde ortak bir çerçeve ve anlaşmaya varılamamasının nedeninin, ABD’nin aşırı talepleri olduğu öne sürülmüştü.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!