MSB’den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“7’nci Hudut Tugay Komutanlığı Yüksekova Hakkari bölgesinde 31 Ekim’de bir hudut geçiş olayına müdahale sırasında açılan ateşle yaralanan silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Yusuf Sait Ünlü, helikopterle kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”
AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde hudut geçişi olayına müdahale sırasında açılan ateşle yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yusuf Sait Ünlü’nün Aydın’da yaşayan ailesine acı haber verildi.
Çine ilçesi Altınova Mahallesi’ndeki şehidin baba ocağına ve sokağa Türk bayrakları asıldı.
Kaymakam Ali Erdoğan ve beraberindekiler, şehidin annesi Öznur ve babası Latif Ünlü’ye acı haberi ulaştırdı.
‘ARALIKTA NİKAH YAPACAKTIK’
Latif Ünlü, gazetecilere oğlunu seve seve göreve gönderdiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Allah mekanını cennet eylesin, Peygamber Efendimize komşu eylesin. Bu sene dördüncü senesiydi. Son bir ayı kalmıştı, gün sayıyordu. Aralığın ilk haftasında burada olacaktı oğlum. Aralıktan sonra eğitim birliğine gidecekti. Tayinini istemişti. Aralıkta nikah yapacaktık, nisanda da düğün yapacaktık. Hepsi mahşere kaldı.” ifadelerini kullandı.
TAZİYE MESAJLARI
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli Savunma Bakanlığının NSosyal hesabından yayımladığı mesajında, şu ifadeleri kullandı:
“7’nci Hudut Tugay Komutanlığı Yüksekova/Hakkari bölgesinde görevli kahraman silah arkadaşımız, hudut geçiş olayına müdahale sırasında açılan ateşle yaralanmış, helikopterle kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 31 Ekim 2026 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.”
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da şehit Sözleşmeli Er Ünlü için taziye mesajı yayımladı.
Orgeneral Bayraktaroğlu, Genelkurmay Başkanlığının NSosyal hesabından yayımladığı mesajında, “31 Ekim 2026 tarihinde şehit düşen kahraman silah arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadeleri yer aldı.
