Haluk Bilginer ‘Atatürk’ü öldürdü’ Emmy ödülünü kazandı

featured

Haluk Bilginer, Ay Yapım imzalı Şahsiyet dizisindeki rolüyle Ay Yapım’ın sponsoru olduğu International Emmy’de ödül kazandı. Haluk Bilginer’i ödüle götüren süreci ve malum dizinin yapım şirketini hatırlayalım.

Murat Şimşek

Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde Ay Yapım imzalı Şahsiyet dizisindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Öncelikle bu Emmy ödülün “Primetime Emmy” değil ABD dışı yapımlara verilen “International Emmy” ödülü olduğunu belirtelim çünkü Amerikalıların gözünde ödülün prestiji açısından dağlar kadar fark var.

“International Emmy”nin program ortajı ise “Şahsiyet” dizisinin yapımcısı Ay Yapım.

Yine iki yıl önceki “International Emmy Ödüllerinde” Türk TV kanallarında onlarca benzerine rastlanan Kara Sevda isimli Ay Yapım dizisi finale kalmıştı. Dizi “Telenovela” kategorisinde En İyi Yapım seçilmişti.

Kara Sevda dizisi

Şimdi kimsenin hatırlamadığı bu dizi, Bilginer’den iki yıl önce almıştı Emmy ödülünü ama böyle patırtı da çıkmamıştı. Çünkü Bilginer’in lobisi bir başka.

International Emmy’nin sitesinden Türkiye adına seçici isimlere baktığımızda da ilginç isimler karşımıza çıkıyor. Ay Yapım’ın CEO’su Kerem Çatay seçici kurul arasında. Neden sürekli kendi yapımlarının Emmy’de yarıştığını tahmin etmek zor olmasa gerek.

ABD vatandaşı cemaatçi Mücahit Ören, Arzuhan Doğan Yalçındağ gibi isimler Türkiye adına seçici listede yer alanlar arasında.

Ay Yapım ile International Emmy arasındaki bağ anlaşılmıştır galiba.

Ay Yapım’a birazdan tekrar döneceğiz şimdi Haluk Bilginer’e dair hafızalarımızı tazeleyelim.

Bilginer adına açılan sosyal medya hesabından ödülünü aldıktan sonra Atatürk’ün bir mesajı paylaşıldı. Bu mesaj on binlerce kişi tarafından beğenildi.

“Yüksek bir insan cemiyeti olan Türk milletinin tarihi bir vasfı da, sanatı sevmek ve onda yükselmektir.” Mustafa Kemal Atatürk.

‘ATATÜRK’Ü ÖLDÜRMEMİZ LAZIM’

Oysa hesap Bilginer’e ait değil. Kendisi Atatürk’ü rehber edinecek birisi hiç değil. Haluk Bilginer 2014 yılında Hürriyet gazetesine verdiği bir söyleşide Atatürk’ü öldürmekten bahsetmişti.

O röportajından ilgili bölüm:

“91 yıldır adapte olamamışız. 91 yıldır güce tapıyoruz. Biz gücü çok severiz. Kendini güçlü gösteren herkese tapınırız. Bizim babalarımız da öyledir çünkü de ondan. Evde bir güç isteriz hep. Baba sendromudur o. Bir laf vardır çok severim; erkekler babaları öldükten sonra büyür.”

Kim o baba?

– Ooooh ohoho… Oto-sansürlettirmeyin beni. Türkiye’nin babası. 90 yıldır bir tane.

Yani, içimizdeki Atatürk’ü mü öldürmemiz lazım?

– Atatürk’ü öldürmeyeceğiz. Atatürk’ü olduğu gibi anlamaya çalıştığımız zaman onu daha iyi analiz edebileceğiz. Atatürk’ü insan olarak anlayabileceğiz. İkon olmaktan çıkarıp, insan olarak anlamak gerekiyor. 90 yıldır sadece tapınmakla meşgulüz.

Ak Parti döneminde de böyle mi devam etti sizce?

– E etmek zorunda çünkü aykırı olur tersi. Statükoyu bozarsanız iktidara da gelemezsiniz. Status quo! Bunu sadece Atatürk diye de geçiştiremeyiz. Bu, tamamıyla bir algı ve yaşama hali. Yaşama tutunma hali. Başka türlü tutunamıyoruz, bize hep bir baba lazım. Babasız olmuyor. Biz babalarımızı öldüremedik..

‘ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ İÇİN İNSANLAR ÖLÜYOR’

O söyleşiden birkaç ay sonra Ot dergisine konuşan Bilginer, yine milli değerleri hedef almıştı:

“Allah aşkına Atatürk Milliyetçiliği’ni tarif edebilecek bir insanoğlu var mı bu dünyada? Atatürk Milliyetçiliği nedir? Kimse bilmez. Ama Atatürk Milliyetçiliği için insanlar ölüyor bu ülkede, Atatürk Milliyetçiliği için darbeler yapıldı geçmişte. Ben hiçbir şey bilmiyorum mesela bu konuda ve birinin beni aydınlatmasını bekliyorum. Anlamı olmayan, ezberlenmiş, hiçbir derinliği olmayan, kimsenin ne anlama geldiğini anlatamayacağı cümlelerle gidiyoruz.”

‘BENİM VARLIĞIM NEDEN TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLUYOR?’

“Bize altı yaşımızdan beri her sabah ‘Varlığım Türk varlığına armağan olsun’ diye bağırmayı öğrettiler okulda. Bir gün bile düşünmedik bu söz ne anlama geliyor diye. Benim varlığım neden Türk varlığına armağan oluyor? Anlamıyorum. Benim evladımın, benim küçücük kızımın varlığı Türk varlığına armağan olacakmış ha? Benim kızım, benim altı yaşındaki meleğim: ‘Varlığım Türk varlığına armağan olsun’ diye bağıracak ha? ‘Allah korusun’ diye bağırıyorum arkasından, beklerken her seferinde okuldan çıkmasını.

Ve gün geliyor; ‘Andımız yasaklansın’ diye bir kanun çıktığında önce solcular itiraz ediyor; çünkü AKP istedi ya böyle bir şeyi. Koca koca insanlar meydanlara çıkıp Andımız’ı okudular. Anlamını bile bilmedikleri bir şeyi, altı yaşından beri bağırdıkları bir şeyi yeniden bağırdılar.”

ATATÜRK’Ü OYNADIĞIM İÇİN GURUR DUYMUYORUM ALDIĞIM PARAYA BAKARIM

2007 senesinde onca Atatürkçü sanatçı dururken İş Bankası bir reklamında Atatürk’ü canlandırması için Haluk Bilginer’le anlaşmıştı.

Atatürk rolüyle bir tomar para alması bile Bilginer’in Atatürk’e olan mesafesine engel olmamıştı. O reklamın ardından gazetecilerin “Atatürk olmak, ulu önderin kılığına bürünmek size neler hissettirdi?” sorusuna “Burnumda kaşıntı, kolumda kasıntı. Bir gece o yapay burun ile yattım. Nasıl sıkıcı bir şey olduğunu anlatamam.” cevabını verir. “Gurur duydum” diyecek değil ya. Devamında da şunları söyler:

“Ayrıca neden ulu önder diyoruz? Neden ululaştırıyoruz ulu manitu gibi. Babanıza, annenize ulu diyor musunuz?

Aslında Atatürk hakkında bildiğimiz her şey yalan. Ali Rıza Efendi’nin resmi diye bir şey yok. Bize gösterilen resim sahte. Ulu Önder derken çok ayıp etmiş oluyoruz. O da bir insan. Eminim Atatürk yaşasaydı kendine “ulu” denmesini istemezdi… Aynı Atatürk’ü anlatıp duruyorlar. “1881’de doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, Babası Ali Rıza Bey…” Can Dündar bunların hepsini Mustafa filminde anlattı.”

“Size bu reklam filmi teklifi geldiğinde bir tereddüt yaşadınız mı?” sorusunaysa “Reklam teklifi geldiğinde hemen kabul ettim. Hiç bir tereddüt yaşamadım. Sadece “bana ne kadar para vereceksiniz” diye sordum. Diğer oyuncular para için oynamıyorlar mı?” yanıtını veriyordu.

İşte sadece para için bu mesleği yapan, kılıktan kılığa giren, “kendi oynadığım dizileri bile izlemiyorum” diyecek kadar maddiyatçı birisi yıllarca güldürmeyen sitcom’larda boy gösterdi. Hangi dizide başarısız olduysa başka teklifler mutlaka aldı. Sinemadan da eksik kalmadı. Sinan Çetin’in “Çanakkale Çocukları” isimli vasat filmi nasıl unutulur. Buna karşın yabancı yapımların üçüncü sınıf oyuncusu olarak uzun zamandır küçük rollerde boy gösteriyordu. Rolü ne kadar küçük olursa olsun bizim basınımızda kocaman yer kapladı her zaman. O filmleri izleyen, yorumlayan da çıkmazdı. Sadece Batılı oyuncularla aynı sette boy gösterdiği için duyulan bir saygı. Londra’da tiyatro yaptığı için tartışılmaz bir yetenek ilan edilmişti zaten.

PARA İÇİN FETULLAH GÜLEN ROLÜNE DE GİRDİ

Haluk Bİlginer Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği “New York’ta Beş Minare” isimli filmde FETÖ elebaşı Gülen’i canlandırmıştı. Filmdeki “Hacı” karakterinin Fetullah Gülen’i çağrıştırdığı yönündeki soruya “İzleyicinin seyir zevkini bozmamak için bu soruya cevap vermiyorum.” şeklinde yanıt vermişti. Filmin “barışa” hizmet ettiğini ve “Hacı” karakterinin iyi biri olduğunu savunmaktan geri kalmamıştı. Atatürk ile ilgili soruda kin kusan Bilginer, Fetullah Gülen sorulunca en ufak olumsuz yorum yapmaktan kaçınıyordu.

Haluk Bilginer’in şüphesiz en şaibeli projelerinden birisi de Ezel dizisi. Bu dizinin FETÖ propagandası yaptığını Nihat Genç defalarca yazdı. O yazılardan kısa bir hatırlatma yapmak gerekirse:

Kenan İmirzaoğlu’nun olduğu bir sahnede ve defalarca gösteriliyor duvarda FETÖ’nün maskı asılı duruyor.

Üstelik maskı incelediğinizde bu maskın FETÖ’nün yüz kalıbından birebir aslına uygun aynen alınmış olma ihtimalini düşünüyorsunuz.

Haluk Bilginer’in öldürülme sahnesinde yakın planda Haluk Bilginer’in yüzü gölgelenmiş ve birebir Atatürk’e benzetilmiş. Bir reklam filminde daha öncede Atatürk’ü oynayan Haluk Bilginer’in yüzü şaşırtıcı derecede tıpkısının aynısı Atatürk’e benzetiliyor ve o an öldürülüyor.

Ezel dizisinin yapımcılığını Ay Yapım üstlenmişti. Tıpkı STV’deki ‘Kollama’ dizisinin senaristi Ertan Kurtulan’ın senaryosunu yazdığı ‘İçerde’ dizisi gibi.

Ay Yapım dizilerinin FETÖ ile ilişkisi bunlarla sınırlı kalmadı. Aynı ekibin Show TV’de yayınlanan Çarpışma dizisinde FETÖ’cü mesajlar verilmişti.

Daha detaylı bilgi almak isteyenleri böyle alalım…

İlgili Programlar: ÇARPIŞMA DİZİSİNDE FETÖ İZLERİ – MARŞ-1  (11. dakikadan itibaren)

ÇARPIŞMA DİZİSİ FETÖ İZLERİ (2)  

 

Haluk Bilginer ‘Atatürk’ü öldürdü’ Emmy ödülünü kazandı

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

37 Yorum

  1. Oyunculuk kabiliyeti sıfır olan kereste… Oynadığı tüm karakterler aynı. Aynı yüz ifadesi, aynı ses tonu, aynı mimikler. Bundan daha yetenekli ve kaliteli yüzlerce oyuncu var. Bu kereste ancak böyle siyasi fahişelikle işini yürütebilir artık.

  2. Haluk Bilginer Türk halkını güce tapıyor diye eleştirirken kendisinin Paraya ve Batılılara tapıyor olduğunu unutmuş nedense.

  3. Yalan anadiliniz olmuş.Adam ne diyor sen nasıl lanse ediyosun.

  4. Haluk beyin demek istedigi burda Atatürk ü kişilik olarak anlayın, ne demek istediklerini anlayın, mesajini anlayin ve kendinizde bu dogrultuda birseyler yapındır. Onu putlaştırıp tapınmak ya da onun adiyla ne anlama bile geldiğinin bilincinde olmadığınız bölücülüğe giripte bununla övünmeniz düpedüz cahillik ve eğitimsizliktir diyor. Bu da zaten Atatürk’ü örnek alan bir kişinin göstermeyeceği bir davranıştır. Bu cümlelerin bu şekilde yorumlanması bile ileriye gidemeyişımizin bir göstergesi ne yazık ki.

  5. Tamam da egri otur, doğru konuş. Diziye baktın mı? Adam haketmiyor mu? Oyuncu gibi oyuncu. Can yamanlar bu sahnelerde olduğu zamanda damı kaliteyi seçemiyorsunuz? Görüş, bakış odülü almamış ki,,, en iyi oyuncu ödülü aldı ve türkiyeye getirdi. Kulp takmasanız olmuyor

  6. İşte evrensel bir şahsiyet; Haluk Bilginer…

  7. Kureselci duzene kulluk etmeyen hicbir (altini cizerek soyluyorum) ama hicbir sanatci, batidan herhangi bir odul alamaz. Ne kadar iyi olursa olsun. Eger Orhan Pamuk sozde Ermeni soykirimini savunmamis olsaydi, Nobel odulunu “nah” alirdi. Bu kadar acik soyluyorum. Eger Bilginer bu odulu almissa, sebebi yukaridaki efendilerini bir sekilde ihya etmis olmasidir.
    Not: Asagidaki bir yorumcu “Ataturk’u sevmek zorundamiyiz” diye sormus. El-cevap: Senin sevip sevmemen onemli degil. Eger bugun Anitkabir’e hicbir zorlama olmadan milyonlar yigiliyorsa, Cumhuriyet bayraminda milyonlar sokakta mesalelerle yuruyorsa demekki Ataturk buyuk bir cogunluk tarafindan seviliyor demektir ki, Turkiye’ye bu yeter. Sen baskalarini sev. Mesela sumuklu’yu sev, Demirtas’i sev, sahte ikinci Ataturk pilli kukla Imamoglu’nu sev. Sev oglu sev. Nasil olsa Demokrasi var.

  8. Haklı olduğu noktalar var. Atatürk milliyetçiliği nedir. Herkes kemalist olmak zorunda mı. Ya da vatanını milletini sevmenin ön koşulu mu. Bunları hala konuşmak bile yasak direk etiketi basıyor karşı taraf konusulamayan ortamda hangi fikrin geçerliliği olabilir

  9. Aaaa ölmüşüm? Ne ara?

  10. Çamur at izi kalsın.

  11. sazanlar yanli yanlis yalan habere inanip hepberaber haluk bilgineri asmislar.simdi anladinizmi uluslararasi arenada neden hic basarimiz yok

  12. tapınmak:
    1. Tanrı’ya ya da (çoktanrıcılıkta) tanrı olarak benimsenen şeye karşı inanış ve bağlılık anlatmak için belirli birtakım dinsel eylemlerde bulunmak.
    2. mec. büyük bir aşkla, deli gibi sevmek.
    Ataturk ugruna canini verecek kadar seven biri olarak kendinizi dinsel eylem olarak kurban etmeyeceğinizi ve mecaz anlamdaki gibi tapındığınızı varsayıyorum. Kimsenin de dinsel eylemde bulunduğunu sanmam. Tıpkı sizin de yaptığınız gibi saygıdan ve hayranlıkla “tapınmakla” meşguliyetler vardır ve bu yanlış bir eylem de değildir. İnsanlar bir kişinin eylemlerine ve görüşlerine yıllardır tapınıyorsa bunun da bir sebebi vardır. Atatürk’ü ikonlaştıran ne yazık ki tapınmakla suçlanan halk değil vasat siyasetçilerdir ve röpörtajı okursanız eleştirilen toplumun geneli.
    Ödüle ben de sevinmiştim ve bu yazıyı okuyunca fikrim değişti doğrusu.

  13. 28 Kasım 2019, 12:43

    Türkiye’de elle tutulan sanatçı diye tabir edilebilecek tek kişi yok herhalde nekadar kişiliksiz ve vatan hanini olan insanların fimlerini dizilerini seyretmişşizde ihya etmişiz onları yazık bize

  14. Hasretinizden çatlamamak için yazdınız bu yazıyı heralde

  15. 27 Kasım 2019, 20:32

    Orhan Pamuk yolunda bir karakteri zayıf… Türk olan kim ulusal değerlere dil uzatıyorsa ; arkasından ikiyüzlü Batı’ dan ödül geliveriyor…

  16. Psikolojide şöyle bir teori vardır ve %100 doğru çıkar:
    Bir insan babasından şiddet gördüyse (fiziksel veya psikolojik veya ikisi de) ya da babası anasına kötü davranmışsa, babasıyla arası hep kötü olmuşsa, o insan büyüdüğünde, babası öldükten sonra da babasından nefret etmeye devam eder ve bu nefreti “Baba” figürü olarak görülen, takdir edilen herkese yansıtır. Atatürk, küçük Ülkü’nün anılarından, hatıratlarından da bildiğimiz üzere çok iyi bir babaydı. Biyolojik olmasa da iyi bir babaydı tabii ki, toplum için de öyle. Kendi babasından iyilik görmeyenler, başkalarının iyi babalarını kıskanırlar, kıskançlık nefrete dönüşür. Ayrıca şu var, yine psikolojide bir insan hakkında ilk 3 saniyede karar veririz o insandan hoşlanmaya ya da hoşlanmamaya.
    Haluk Bilginer’i ta Türkan Şoray’la bir sitcom dizisinde gördüğümden beri itici gelmiştir. Adamın şu yukarıdaki sakallı resmine baktığım anda antipati ve negatif enerji veriyor. KIsaca oldum olası sevmediğim biridir. Hislerimde yanılmadığımı anladım bu yazıyla.
    Atatürk’ü diğer tüm kompleksli kişiler gibi kıskanıyor. Haklı tabii Atatürk bu kıskanılır.

  17. Ya ne takip ettiniz ülkeyi arşa cıkardınız

  18. Kedi uzanamadığı………….anlayana

  19. Sen Bir zavallısın bu gun Türk varlıgına armagan etmeyen sehitlerimiz olmasaydı sıcak yatağında uyuyor olabılır mıydın ama bunu sen anlıyamazsın

  20. Bu adamın Türklükle vatanseverlikle alakası yok karakterinin ne kadar bozuk olduğunu az çok biliyoruz mayası bozuk bir insan olduğunu da biliyoruz karısını
    başka Bir Kadın Uğruna terk eden bir varlık küçük bir varlık ehh dönem menfaat dönemi akp ye ne kadar yalakalık o kadar rant bu bilgiler de bunu yapıyor işte karaktersizlerin yaptığı hal

  21. Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız bile beni takip edeceksiniz. M. Kemal Atatürk

  22. Efendim, Hacivat ve Karagöz tadında bir yazı olmuş, ellerinize sağlık. Gülmekten okuyamadım!

  23. 27 Kasım 2019, 15:10

    Bu adamı oldum olası sevmemisimdir zaten çok itici ve antipatik . Bunların işlerine geldiği zaman Atatürk söz filan paylaşırlar ama halis Atatürk düşmanı olduğu belli kim tapiyormus Atatürk’e Haluk efendi . Siyasal dinci ağızlarından konuşmayı kimler öğretti sana

  24. ayrıca fetöcü Haluğun kıçını ve 6 yaşındaki kızını korumak için varlığını gözünü kırpmadan Türk varlığına armağan etmiş şehitlerimiz, çocuklarını sıcak yuvalarını bırakıp millet için feda ettiler kendilerini… burası amerika değil haluk efendi; çok başarılıysan git abd’de yap oyunculuk, al pacino ile yarış bakalım, amerikan devşirmesi ezik herif seni… burası tc. tarihi bambaşka, kuruluşu şehitliğie dayalı; o şehitler olmasaydı o ödülü alarak temsil edeceğin bir ülken de olmazdı… küstah serseri seni….

  25. fetöcü Haluğu kim korur?.. kimler korur?.. anladınız onu… ‘atatürkü ikonlaştırmaya’ beyfendi kin kusuyor; ama iş fetullah sümüklüsüne gelince, onun milyonlarca çocuğumuzu ele geçirip kendini tanrı yerine koymasına laf etmiyor… ve nedense bu Haluk fetöcüsü hep fetö projelerinde görülüyor; üstelik bizzat fetöyü canlandırıyor… aldığı ödülün türk milleti nezdinde hiçbir önemi yoktur; önemi olanlar kimler bilir misin: şimdi tırnakları bile olacak kimse olmayan Kemal Sunallar, Şener Şenler, Münir Özkullar, İlyas Salmanlar… bunlar kendi milletleri için ulusal filmler yaptılar; ödül umurlarında değildi… Börü dizisi çok daha iyi bir diziydi ona niye ödül verilmedi? he?…

  26. Artik bu tip libos (neoliberal) lerin oldukca marjinallestigini goruyorum. Kuresellesme denen soygun ve somuru duzeninin onumuze surdugu neoliberalism dunyada gucunu kaybettikce ulkelerde milli duygular ve ulus-devletler gucleniyor. Turkiye bunun en iyi orneklerinden biridir. Bugun 10 kasimda milyonlar hic bir zorlama olmadan Anitkabiri ziyaret ediyorsa, Cumhuriyet bayraminda milyonlar sokaklara dokulup, mesalelerle yuruyebiliyorsa, bu Turk milletinin ve milli duygularin tekrar sahlanmaya basladigini gosterir. Ne yapilirsa yapilsin bir ulusun tarihsel ve milli genlerini degistiremezsiniz. Yuce bir tarihe sahip bu ulus, Malazgirt’te, Plevne’de, Canakkale’de, Sakarya’da, Dumlupinar’da vatan ugruna kan dokmus bir ulus, ne olursa olsun eninde sonunda tekrar gercek ayarlarina doner. Bunu yuce Ataturk onderliginde Istiklal savasinda kanitladik, Turkiye’yi bolme noktasina getiren kureselcilere dur diyerek 15 temmuz 2016’da yine kanitladik. Bu ulke’yi ne bati’nin bir kopya somurgesi yapabilirsiniz, nede din bezirganligi ile araplastirabilirsiniz. Buna inancim sonsuzdur. Turk milleti asiret yada kabile devleti degildir. Yuce imparatorluklar kurmus, buyuk bir tarihe sahip hicbir milleti yok edemezsiniz. Buna ornek olarak imparatorluklar kurmus baska milletleride ornek gosterebiliriz. Rusya, Cin, Iran ve hatta altimizi oymaya calisan Fransa ve Ingiltere’de bu gruba girer. Herkes musterih olsun. Turkiyemiz dogru yoldadir. Yuce Ataturk’un baslattigi ve devrimle kurdugu Cumhuriyeti yikma girisimleri basariya ulasamamistir ve hic bir zaman ulasamayacaktir. Yukarida ismi gecen Bilginer gibi neoliberallerin devri gecmistir. Aldiklari emmy odulu, nobel odulu, b.ku, pusuru bu gercegi degistiremez.

  27. 27 Kasım 2019, 13:59

    Bu adamı çok sever ve takdir ederdim ama söylediklerinden sonra benim gözümde bir hiç tir. Adamda ne Türklük var kökenini bilmiyorum belli ki Türk değil, ne başka ulusal değerler var. Ne ödülü alırsan al vatandaş olarak benim nazarımda sıfırsın.

  28. Saçmalık kıskançlıktan başka bişey değil

  29. 27 Kasım 2019, 10:40

    Haluk aldığı Emmy ödülünü bol bol emebilir afiyet olsun, ama bize de emdiremez…

  30. Atatürk ölmez yürekli insanların ýüreğinde yaşar.

  31. Zorlamayın fazla.. Komiklikten öte, Atatürk e de zararı kendiniz veriyorsunuz.. Haliniz hal değil.. Yıllardır küçücük harflerinden okuduğum Leman da takip ettiğim insan.. Akıl tutulması bu herhalde…

  32. 27 Kasım 2019, 07:22

    Katılmıyorum. Atatürk hakkında söylediği her şey doğru. Atatürk’ü gerçekten seven birine (mesela haber-yorumu yazan size) para karşılığı Atatürk’ü canlandırma şansı verilse; siz de sorulduğunda “parama baktım” derdiniz, onunla parayı karıştırmamak için böyle derdiniz, en azından ben öyle yapardım. Hacı karakteri iyi demesi de fetöcü yapmaz, Hacı karakteri ‘bilakis’ iyi olabilir. Yapım şirketi propaganda üretiyor, bana kalırsa Fetö değil AKP propagandası yapıyor ama farketmez; oyunculuğuyla oyunculuk ödülü almış oyuncumuz bu mutluluğunu Mustafa Kemal’in sözüyle paylaşıyor, sırf suizann ile şahsa cephe almak düşmanlaştırmak yanlıştır. Lütfen Veryansın Tv bu yorumla ilgili bir şey yapsın.

  33. Twitter hesabı kendisinin değil. Hayran sayfası.

  34. Söyle haberler görünce buz gibi oluyorum. Ay yapım dediginiz şirketi bilmem ama uluslar arası bir etkinliğe sponsor oluyorsa tebrik ederim. Haluk Bilginer e ayrıca tebrikler çok güzel bir başarı. Sizinde bu polyanna tavrını bırakıp gerçeklerle yüzlesmenizi öneririm. Dünyada ki herkes bilirki bu tip ödül ve oskarları alabilmenin en büyük şartı bu lobicilik faaliyetidir.
    Ülkemizin adını hemde bu günlerde dünyaya şirin gelen şekilde duyurduğu için biz vatan severler daha çok sevişmeliyiz.
    Edit : yazım hataları için özür dilerim mobile ancak bu kadar oluyor.

  35. Bana da öyle geldi Osman bey. Yalnız bizde art niyet olmadığından öyle geliyor. Diğer sözleri ile birleştirince varmaya çalıştığı yerin “anlamak” değil “silmek” olduğu kanaatine varınca fikrim değişti. Çok üzerine vazife olmayan bir vazife edinmiş arkadaş.

  36. 27 Kasım 2019, 06:12

    Osman bey kardeşim ! O kadar karanın içinden bir ak bulmuşsun. Karaları ne yapalım ?

  37. Her ne kadar aldigi para konusunda ya da Ataturk milliyetciligi konusunda soyldiklerini dsteklemesem de Ataturk ugruna canini verecek kadar seven biri olarak soyledigi “Atatürk’ü öldürmeyeceğiz. Atatürk’ü olduğu gibi anlamaya çalıştığımız zaman onu daha iyi analiz edebileceğiz. Atatürk’ü insan olarak anlayabileceğiz. İkon olmaktan çıkarıp, insan olarak anlamak gerekiyor. 90 yıldır sadece tapınmakla meşgulüz.” lafi cok dogru oldugunu belirtmeliyim.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!