1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hizbullah: İsrail’e 1100 operasyon düzenledik

Hizbullah: İsrail’e 1100 operasyon düzenledik

Hizbullah, İsrail ordusunun Lübnan'a saldırılarını başlattığı 2 Mart'tan bu yana İsrail'e 1100 operasyon düzenlendiğini açıkladı.

featured

Hizbullah’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Lübnan’ın güneyinde ve İsrail’in kuzeyinde İsrail ordusuna yönelik operasyonların sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Lübnan’ın güneyindeki beldelerde birçok kez İsrail askerleri ve araçlarının hedef alındığına dikkati çekildi.

İsrail’in kuzeyi ile işgal altındaki Golan Tepeleri’ndeki İsrail askeri noktalarına da insansız hava aracı ve roketlerle operasyonlar düzenlendiği kaydedilen açıklamada, dün İsrail hedeflerine 70 operasyon yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Lübnan’a saldırıların yeniden başladığı 2 Mart’tan bu yana İsrail’e karşı 1100 operasyon gerçekleştirildiği aktarıldı.

İSRAİL’İN LÜBNAN’A SALDIRILARI

İsrail ordusundan 2 Mart’ta yapılan açıklamada, Lübnan’dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenlerin devreye girdiği belirtilmişti.

Daha sonra Lübnan geneline hava saldırıları başlattığını duyuran ve başkent Beyrut’u hedef alan İsrail ordusu, havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenlediği Lübnan’da kara işgalini genişletme kararı almıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, yaptığı son açıklamada, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana ülkeye düzenlediği saldırılarda 1238 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Sosyal İşler Bakanı Hanin es-Seyyid de İsrail’in işgali ve saldırıları nedeniyle Lübnan’da zorla yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 162 bini aştığını açıklamıştı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!