Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mabel Matiz’in ‘Perperişan’ adlı şarkısı hakkında erişim engeli talep etti.
Bakanlığın başvurusu üzerine Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, söz konusu şarkının “kamu düzeni ve aile yapısına aykırı” olduğu gerekçesiyle erişim engeli kararı verdi.
MABEL MATİZ’DEN AÇIKLAMA GELDİ
Kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Matiz, sanatın özüne vurgu yaparak, şarkılarının kasıtlı olarak çarpıtıldığını dile getirdi.
Matiz, açıklamasında şarkının aslında halk edebiyatı geleneğine yaslanan metaforlarla örülü bir aşk hikâyesini anlattığını belirtti:
“Benim yazım tarzımla ortaya çıkan eserlerde herkes kendine dair anlamlar bulabilir. Sanatın çekiciliği de burada. Bu şarkıda geçen ‘toy bebe’, aslında ‘ham, hayattan dersini almamış ruh’ anlamı taşır.”
Ünlü sanatçı ayrıca, “kuşun hem yuva kuran hem de göğe uçan bir varlık” olduğunu örnek göstererek şarkıdaki imgelerin günlük hayatın doğal parçaları olduğunu ifade etti.
‘KAMU DÜZENİ BİR ŞARKIYLA BOZULMAZ’
Matiz, gündemin bir şarkıya kilitlenmesini “Sofrada bereket, sokakta selamet, insanda dürüstlük gibi gerçek dertlerimiz varken, günlerdir şarkı sözlerim tartışılıyor. Bu algı çabaları, aklıselim birinin anlayamayacağı derecede art niyetli” sözleriyle eleştirdi.
Sanatçı, şarkının toplumsal düzeni bozacak güçte olmadığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
“Kamu düzeni ve genel sağlığımızın bir şarkıyla sarsılacak kadar kırılgan olmadığına inanmak istiyorum. Bu süreçte zihni ve kalbi rencide olan tüm sevenlerime yürekten sarılıyorum.”
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN SUÇ DUYURUSU
Son olarak İçişleri Bakanlığı da Mabel Matiz’e suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Şarkıcı Mabel Matiz hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun 226’ncı maddesi kapsamında, İçişleri Bakanlığımızca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Elemandan haberimiz yoktu iyi reklamını yaptılar “Cici toy bebenin üstüne yargıyla atlamış, kuşlarını hanesine salmışlar” Gündüz kuşağında kayanansına atlayanlar kadar olmasa da…