Seçimlerin ardından başlayan zam yağmuru ve yeni vergi yükleri vatandaşın belini bükerken, servet sahibi sermayedarlara yönelik bir adım atılmıyor.
Bir yandan boşalan devlet kasasını vatandaşın sırtından doldurmaya çalışan iktidar diğer yandan yabancı devletlerden sıcak para bulma peşinde. Bunun için de ilk rota Körfez’deki Arap devletleri.
Seçimin ardından 22 Haziran’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ilk durağı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olmuştu.
Bu ziyarete ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, BAE’den sıcak para talebine “Kârlı şirketlerinizi alalım” yanıtı verildiğini öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde yapacağı BAE ziyaretinde bunun pazarlığının yapılacağını iddia etti.
Balbay’ın yazısının satırbaşları şöyle:
“Dünkü Resmi Gazete, ekonominin geldiği noktanın anlatımıydı. Bütün yükü vatandaşa yüklemekten başka çareleri kalmadı. Para bulmak için de çare, Erdoğan’ın memleket gezisine çıkması, yani Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gitmesi!
Ankara’da konuşulan o ki Mehmet Şimşek, Erdoğan’a şunu önermiş:
– 2 yıl kamu- halk her alanda acı reçete uygulayalım, Arap ülkelerinden sıcak para beklemeyelim!
Erdoğan karşı çıkmış, “Her şey yerel seçimleri kazanmaya göre planlanmalı” demiş!
BAE de 22 Haziran’da Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek’e sıcak para vermek yerine şunu istemiş:
– Kârlı şirketlerinizi alayım!
Şimdi Erdoğan temmuz ortası gidip “bizzat” pazarlık yapacak!
Şimşek izlenen politikayı, “Ortaya karışık bir şey” diye özetliyormuş!
Tablo ekonomik bağımsızlığın ortadan kalktığını gösteriyor!”
Ne isterler de vermez? :)
Türk Hava Yolları elimizden gidiyor, Türk Telekom elimizden gidiyor. Türk olan her şey elimizden gidiyor…