CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, partisinin geçen haftaki Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı adayını ön seçimle belirleyeceklerini açıklaması, siyaset kulislerini hareketlendirdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’de cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılacak olan ön seçime ilişkin olarak, “Her şeyden önce aday belirlemenin çok erken olduğu düşüncesindeyim. Seçim tarihi belli değil. O zamana kadar Türkiye’de şartlar değişir, her şey değişir” yorumunu yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise karara destek vererek, “Açıkçası şu anda partimizin ortaya koymuş olduğu eğilim tarihidir, demokratik devrimdir” ifadelerini kullandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sözlerini de değerlendiren İmamoğlu, “En doğru yolu buluruz. Bütün ellerimizin birlikte havaya kalktığı bir süreci birlikte tarifleriz, tariflemek zorundayız” dedi.
CHP’de “Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” sorusu tartışılmaya devam ederken, gazeteci Aytunç Erkin’den, dikkati çeken bir iddia geldi. Erkin, tv100 canlı yayınında şunları söyledi:
“CHP MYK’da bir isim ‘Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı, Mansur Yavaş ise meclis başkanı olsun’ dedi. Özgür Özel de ‘Evet olabilir, bunları tartışabiliriz’ ifadelerini kullandı.”
