1. Haberler
  2. Gündem
  3. İddia: Öcalan, Ankara’da ameliyat olup PKK’nın kongresine telefonla katıldı

İddia: Öcalan, Ankara’da ameliyat olup PKK’nın kongresine telefonla katıldı

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Ankara'da göz ameliyatı olduğu, ardından da örgütünün kongresine telefonla katıldığını öne sürüldü.

featured

Terör örgütü PKK, 12. Kongresini’nin 5-7 Mayıs tarihleri arasında “Medya Savunma Alanlarında” gerçekleştirildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, “PKK 12. Kongresi’nin sonuçlarına ve alınan kararlara ilişkin geniş ve ayrıntılı bilgi ve belgeler, iki farklı alandaki sonuçlar birleştirildikten sonra çok yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

Örgütün feshi veya silah bırakmaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İlişkili Haber
thumbnail

PKK kongresini topladığını duyurdu

Haberi görüntüle

‘ÖCALAN ANKARA’DA GÖZ AMELİYATI OLDU’ İDDİASI

Takvim’in iddiasına göre; Öcalan, Ankara’da göz ameliyatı oldu. Öcalan’ın ameliyat olduktan sonra da kongreye telefon bağlantısı ile katıldığı öne sürüldü.

Haberde “Öte yandan terör PKK’nın yayın organlarında kongrenin Süleymaniye’de toplandığı öne sürüldü. Elebaşı Öcalan’ın Ankara’da göz ameliyatı geçirdiği ardından İmralı’ya dönerek kongreye telefon ile katıldığı iddia edildi” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca “PKK içinde silah bırakmaya karşı çatlakların olduğu fakat Cumhur İttifakı’nın süreçte pazarlık etmeyeceği” iddia edildi.

‘SİLAHLAR TOPLANMAYA BAŞLANACAK’

Silah bırakmanın ardından yaşanacağı iddia edilen süreci de aktaran Takvim’in haberi şöyle:

“Peki bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? PKK ve çatısı altındaki diğer silahlı grupların kendini feshetmesinin ardından silahlar toplanmaya başlayacak. Silahların toplanması için Irak, Suriye ve Türkiye’de yerler oluşturulması bekleniyor. Irak ve Suriye’deki süreçler ilgili ülkenin gözetiminde devam edecek. Bu noktada MİT ilgili ülkenin istihbaratlarıyla sürekli temas halinde olacak.

Silah bırakmadan sonra terör örgütünün sözde yönetici ve teröristlerin durumu gündeme gelecek. Sözde üst düzey yöneticilerin Türkiye’ye girmesine izin verilmeyecek. Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Sabri Ok, Bese Hozat, Helin Ümit ve diğer isimlerin ikili-üçlü olarak üçüncü ülkelere gönderilmesi bekleniyor. Üçüncü ülkelere gidemeyenlerin Irak’ta belirlenen noktalarda kalacağı söyleniyor.”

İlişkili Haber
thumbnail

PKK’nın kongre duyurusunun ardından DEM Parti’den 8 maddelik açıklama: ‘Bu bir son değil…’

Haberi görüntüle

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!