1. Haberler
  2. Gündem
  3. Iğdır’da AKP binasına molotoflu saldırı: 2 kişi yakalandı

Iğdır’da AKP binasına molotoflu saldırı: 2 kişi yakalandı

Iğdır'da AKP İl Başkanlığı binasına girmek isteyen kar maskeli şüpheliler, kapının kilitli olması nedeniyle içeriye giremeyince molotoflu saldırı gerçekleştirdi. Kaçan 3 şüpheliden 2’si yakalandı. Öte yandan parti binasına 5 Kasım’da da satırlı saldırı gerçekleştirilmişti.

featured

Olay, akşam saatlerinde Bağlar Mahallesi’nde Emir Ensar Apartmanı’ndaki AKP İl Başkanlığı’nın bulunduğu binada meydana geldi. İddiaya göre, parti binasının önüne gelen kar maskeli şüpheliler içeri girmek istedi. Kapının kilitli olduğunu gören şüphelilerden biri molotofları yakıp binaya atarken, diğerleri ise etrafı gözetledi. Şüpheliler olay sonrası kaçarken, ihbar üzerine bölgeye polis ekibi sevk edildi. Polisin yaptığı incelemede molotoflardan birinin patlamadığı, diğerinin ise kapıda hasara yol açtığı belirlendi.

ADALET BAKANI TUNÇ’TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıya ilişkin, “Demokrasimize, milli iradeye yapılan bu tür kirli saldırılar ve provokasyonlar, milli birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı lanetlerken, AKP mensuplarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Tunç, “Saldırıyla ilgili Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup 2 şüpheli gözaltına alınmıştır. Demokrasimize, milli iradeye yapılan bu tür kirli saldırılar ve provokasyonlar, milli birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamayacaktır.” dedi.

AKP İL BAŞKANINDAN AÇIKLAMA: TERÖR OLARAK GÖRÜYORUZ

DHA’nın haberine göre olayla ilgili açıklamada bulunan AKP İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, saldırıyı terör olayı olarak değerlendirdi. 5 Kasım’da parti binalarına satırlı bir saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatan Ayaz, “Yeni bir terör olayı diyebiliriz. Bir süre önce de parti binamızı bir saldırı olmuştu. Şimdi de parti binamıza molotof kokteyli atıldı. Bu aslında terörün ne kadar çaresiz kaldığının göstergesi. Çaresizliklerini bu şekilde eylemler yaparak, insanları korkutmaya çalışarak gösteriyorlar. Bu eylemlerin varlığı bizim için bir şey ifade etmiyor. Biz yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir zaman geri atım atmayacağız” dedi.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!