1. Haberler
  2. Gündem
  3. İki kız çocuğunu okuldan kaçırıp terör kampına götürdüler

İki kız çocuğunu okuldan kaçırıp terör kampına götürdüler

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'de Haseke ve Halep ilinden 13 ve 17 yaşındaki iki kız çocuğunu silahlı kadrosuna katmak için okulundan kaçırdı.

featured

YPG/PKK, “bünyesindeki çocuk savaşçıları serbest bırakmak” için Birleşmiş Milletler (BM) ile anlaşma imzalamasına rağmen çocukları kullanmaya devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, YPG/PKK’lı teröristler, Halep il merkezinde varlık gösterdikleri Şeyh Maksut Mahallesi’nden 23 Nisan’da 17 yaşındaki Silva Cafer ile Haseke’nin Kamışlı ilçesinden 13 yaşındaki Lurin Halit Hüseyin adlı iki kız çocuğunu okul çıkışı kaçırdı.

Terör örgütü genellikle kaçırdığı veya alıkoyduğu gençleri ve çocukları silahlı eğitim için terör kamplarına götürüyor.

YPG/PKK, nisanda da 4 çocuğu silahlı kadrosu için kaçırmıştı.

‘ÇOCUKLAR AİLELERİNDEN KOPARILIYOR’

YPG/PKK’lı teröristler, genel olarak kaçırdığı çocukların aileleriyle iletişim kurmalarına da izin vermiyor.

YPG/PKK, şubat sonunda da Suriye’nin kuzeyinde işgalinde tuttuğu Aynularab (Kobani) ilçesinden 14-16 yaşlarındaki 4 çocuğu, Suriye’nin kuzeyinde yuvalandığı Tel Rıfat ilçesinde 28 Mart’ta 14 yaşındaki bir çocuğu, mart sonunda Halep il merkezinde 16-17 yaşlarındaki 2 kız çocuğunu silahlı kadrosuna katmak için kaçırmıştı. AA

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!