1. Haberler
  2. Gündem
  3. İki teğmene daha tebligat gitti: MSB’den açıklama…

İki teğmene daha tebligat gitti: MSB’den açıklama…

Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İki teğmene daha tebligat gitti. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarından teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında yapılan açıklamada, "TSK'nın Atatürk'le hiçbir sorunu olamaz, disiplinsizliğin hiçbir aması olmaz. Mesele okunan metin değil, emre uyulmamasıdır. TSK'yı tartışmaya açıp itibarını zedelediler" denildi.

featured

Kara Harp Okulu’nun 30 Ağustos’ta düzenlenen mezuniyet töreninde teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atması ve protokolde resmi yemini okuduktan sonra protokolün tören alanından ayrılmasının ardından kılıçlarını çatarak geleneksel yemini okumaları gündem olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin “Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmaların hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek” açıklamalarını yapmıştı.

2 TEĞMENE DAHA TEBLİGAT GİTTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, kılıçlı yemin töreninin ardından başlatılan soruşturmada, Teğmen Ebru Eroğlu ve Teğmen İzzet Talip Akarsu’nun dışında Teğmen Serhat Gündar ve Teğmen Deniz Demirtaş’a da “TSK’dan ayırma cezası verilmesi maksadıyla” Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine ilişkin tebligat yapıldığını bildirdi.

MSB’DEN AÇIKLAMA: TSK’YI TARTIŞMAYA AÇIP İTİBARINI ZEDELEDİLER

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarından teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında yapılan açıklamada, “TSK’nın Atatürk’le hiçbir sorunu olamaz, disiplinsizliğin hiçbir aması olmaz. Mesele okunan metin değil, emre uyulmamasıdır. TSK’yı tartışmaya açıp itibarını zedelediler” denildi.

CNN TÜRK muhabiri Paşa Alyurt, MSB kaynaklarının açıklamasına ilişkin şu bilgileri paylaştı.

“Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Geçtiğimiz 30 Ağustos tarihinde kılıçlı yemin töreninin ardından bir inceleme başlatıldığı açıklanmıştı ve bu süreçle ilgili de özellikle her toplantıda, Milli Savunma Bakanlığı toplantılarında da bu konu sorulmuştu. Bu konunun özellikle sürecin ne aşamada olduğuna yönelik ve bu sürecin çalışmalarının, incelemelerinin devam ettiği ifade edilmişti.

Yine Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler hatırlanacak olursa geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 25 Kasım’ı işaret etmişti. Bu süreçle ilgili özellikle 25 Kasım’ın kritik bir tarih olduğunu ifade etmişti.

‘7 KEZ BAŞVURUDA BULUNDULAR’

Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda süreç gelişmelerine baktığımız zaman kılıçlı yemini gerçekleştiren teğmenlerin 7 kez yemin törenine başvurmak için özellikle başvuruda bulundukları öğrenildi. Resmi törende kılıçlı yemini yaptırmazsanız alternatif törende okuruz tavrının olması. Disiplin konusunda disiplinsizlik tavrına işaret ediliyor. Yüksek Disiplin Kurulu’na 10’un altında isim sevk edildi.

Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilenler bu işin içinde olmayacak, işin planlayıcısı olanlar için disiplin sürecinin işletileceğini hatırlatmış olalım.

TSK’nın Atatürk’le ilgili hiçbir sorununun olmayacağı, burada konunun disiplinsizlik olduğunun altı çizildi.”

İlişkili Haber
thumbnail

Teğmen Ebru Eroğlu’na cinsel saldırı tehdidi: Takipsizlik kararı kaldırıldı

Haberi görüntüle
İlişkili Haber
thumbnail

Cem Küçük ve Yeni Şafak ‘iki teğmen yetmez’ dedi

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 18 Kasım 2024, 20:23

    Akılları sıra diğer subay astsubaya gözdağı veriyorlar. NATO.nun, ülkeler üzerinde uyguladığı politikalardan biri olarak, eskiden TSK.da dinciler yeraltındaydı, şimdi sıra Atatürkçülere geldi anlaşılan. Bu oksimoron paradigma değişiminin dincilerin lehine sonuçlanacağını zannetmiyorum.

  2. 18 Kasım 2024, 16:11

    Osmanlı’da Mustafa Kemal e genç bir subayken yapılanın bir benzeri, yüz yıl sonra bunlar tarafından tekrarlanıyor.

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!