İktidar gidiyor, kim geliyor?

featured

Nihat Genç, bugün milli muhalefetin kurulması gerektiğini açıkladı. İsmail Küçükkaya’nın Başak Demirtaş’ı ekrana çıkarmasını eleştirdi.

Veryansın TV yazarı Nihat Genç, Serkan Öz’ün sunduğu Kurt programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı… İşte Genç’in açıklamalarından satır başları:

Burada çok önemli bir şey var. Çok büyük bir şey var. 2008-2009 yıllarında, ben ve birkaç arkadaşım ‘FETÖ Türkiye’yi işgal ediyor’ ve sonra 2011 yılında’ FETÖ Türkiye’yi işgal etti’ dedim. Bunu demeye kimse cesaret edemiyordu. Bize de millet gülüyordu. Biz yalnız bir mücadele verdik, 4-5 tane arkadaşımızla. Şu anda hem iktidar hem muhalefet ikisi de anayasayı değiştireceğiz diyor. Anayasayı değiştirecek olan adamlar şunu demek istiyor: ‘Biz anayasayı tanımıyoruz, cumhuriyet değerlerini tanımıyoruz, egemenlik haklarını tanımıyoruz. Kimlik getiriyoruz, toprak bütünlüğünü tanımıyoruz.’

İlk 4 maddeyi değiştirmek demek, biz buraya kimliği sokacağız demektir. Yugoslavya Anayasası gibi. Kürt, Laz kim hak iddia ediyorsa bir hak parçası olacak orada. ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı’ ibaresi gelecek. Türk ibaresi kalkacak. Yani egemenlik hakları elden gidecek. Buna iktidar da ‘evet’ diyor, muhalefet de ‘evet’ diyor. Çünkü ikisi de aynı statükonun, emperyalistlerin, dili. Ve bu küresel bir dil.

Babacan ile AKP iktidarı nasıl kuruldu? Irak işgal ediliyordu, at pazarlığı yaparak kuruldu. Irak’ın işgalinde milyonlarca insan öldü. Müslüman çocuklar öldü. Amerikan askerleri gecenin bir vaktinde kız çocuklarının evine giriyordu. On binlerce kız çocuk öldürüldü. Ve burada İslamcı iktidar sustu, Tayyip. Bunlar böyle geldi iktidara.

‘VERYANSIN TV SÖYLEDİĞİ İÇİN AMBARGOYA UĞRUYOR’

Bunun karşısındaki muhalefet de AKP’yi iktidar yapanla aynı güç. Yani burada bir milli muhalefet yok. Tekrar ediyorum, dersimize iyi çalışalım. Bunu Veryansın Tv’den başka söyleyen yok. Biz söylediğimiz için bize YouTube başta olmak üzere, aklına gelen bütün sosyal medyadan ambargo ve sansür var. Milli muhalefet demek anayasaya, cumhuriyete, egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne bağlı demek. Ve bunun savaşını veriyor demek.

Şimdi bir milli muhalefet yok. Milli muhalefet yoksa milli bir mücadele yok. Kurtuluş Savaşı ile aldığımız cumhuriyeti savunan bir muhalefet de iktidar da yok. Her ikisi de “değiştireceğiz” diyor. Biri kimlik maddelerine odaklanmış. İktidar da açılım sürecinde kimlik maddelerine odaklanmıştı. Sonra bir de laiklik maddesi var. Orada manevi ve dini eğitim ayağına tarikatların önünü açmak, illegal halden legal hale getirmek için çalışmalar var.

Fakat Türk halkına söylenmeyen bazı ince şeyler de var. Çok ciddi parti başkanı düzeyinde büyük anketçi kuruluşlar, büyük köşe yazarları Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener’in zımnen anlaştılar, anayasa değişikliğinde. Burada bir Türk çocuğu olarak, yurttaş olarak ne isteriz? Bu ülkede bir milli muhalefet yok mu? Türkiye nereye gidiyor? İktidarı sen kimden alacaksın kime vereceksin?

‘AKŞENER, FETÖ’YE TEK BİR LAF ETTİ Mİ?’

Bir de bu iktidar çöküyor, elmalar düşüyor. Artık kim gelirse o elmaları toplayacak. Meral Akşener, meclis başkanı iken 2012, 2013, 2014 yılına kadar ağzını açıp FETÖ’ye karşı tek bir laf etti mi? Ayrıca Aksiyon dergisinde 2012 yılında, bunun resmi çıktı. Ve resmi oraya koyanın FETÖ olduğunu kendisi söyledi. Türk ordusu tasfiye edildiğinde yapıldı resmi. Bunların hepsi kukla gibi zamanında kullanıldılar. İYİ Parti, NATO’nun kurduğu partidir. NATO gençlik konseyi üyeleri, partinin gençlik konseyi olmuş. Ve NATO’cu bir sürü yazar, çizer, şimdi içeride olan adamlar da buranın kuruluşunda var.

NATO dediğin 15 Temmuz’da Türkiye’yi ele geçirmek için işgal girişiminde bulunmadı mı? Havadan bize bombalar atmadı mı? Şimdi sen bunun hesabını soracakken NATO’nun emrinde yeniden. Ve buna şimdi CHP de dahil. Yeni CHP dediğimiz. Ve burada bizim güvendiğimiz, saygı duyduğumuz yüzlerce Kemalist Atatürkçü yazar var. Ben bunlara nasıl laf edeyim? Ama dikkat ettiyseniz 4-5 haftadır ediyorum. Çünkü ayyuka çıktı.

‘HALK TV HALKLARIN TV OLMUŞ’

Dilimize doladık. Cumhuriyet, Sözcü, Tele1, Halk TV. Halk TV zaten halkların TV olmuş. Orada Levent Gültekin, Şirin Payzın ne yapıyor? Açılımın adamları bunlar. Ve Kemalist kitleyi kandırıyorlar. Barış ve demokrasi arkasına ayrı bir devlet kurmayı orada anlatıyorlar.

Kimlik olarak Türk-Kürt diye ikiye bölünmesidir. Bunun da anayasaya girmesidir. Bu bizim egemenliğimize karşı Türkiye’nin bölünmesi ve parçalanması demektir. Egemenliğimize karşı bir şeydir.

Programın tamamını izlemek için: 

İktidar gidiyor, kim geliyor?

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. 25 Ekim 2021, 05:32

    Abi hoşgeldin

  2. 11 Ekim 2021, 16:14

    Yanlış anlaşılma var sanırım. Bu beğeni ve cevapları kaldırsalar aslında.

  3. ChpHdpIyi temas halinde orga nze ilerliyor ama büyük anket şirketleri vs..Meral Akşener ,Tayyip Erdoğan Anayasa’nın ilk 4 maddesinde zımnen anlaştılar bilgisini vermişsin..

    Chp’nin en ileri karakolu veryansın kadrosu olur.

  4. 9 Ekim 2021, 21:36

    Türk milletinde Türklük şuurunun çıkmasından korkuyorlar, vatanseverlerin bir araya geldiği bir yer olduğu için veryansın’dan kurtulmak istiyorlar

  5. dikkat edin feötyle işi olanlar hiç sövmez fetöye kk akşener babacanda da dikaktimi çeken o. youtube da da fetöcülerin pkklıların küreselcilerin videoları şikayet ettiklerine eminim.

  6. 9 Ekim 2021, 17:20

    AKP hakkında iddianame hazırlayıp kitap olarak basanlar vardı? İddianame neydi, suçluyordun bir kitap dolusu? Şimdi kıçını yalıyorsun! Aha da milli muhalefet yok, ya da milli bir iktidar adayı yok! Niye? Milli olması beklenen partiler bi’ dünya vatanseveri harcadılar, çar çur ettiler. Kimileri de otel odalarında Amerikalılarla halvet olup el şeyiyle iktidar olacaklarını sanıyorlar!

  7. 9 Ekim 2021, 17:13

    Türkiye’nin muhalefete gereksinimi hiç bu kadar belirginleşmemişti. Türkiye’de muhalefetin niteliksizliği de hiç bu kadar kendisini göstermemişti. Muhalefet konusunda hesapların aritmetikten matematiğe evrilmesi olmazsa olmaz koşuldur. Bu yapılmadıkça iktidarın devrilmesi doğrultusunda sağlam atılmış olmayacaktır.

  8. Abd nin dostları emperyalizmin kucağındaki sözde solcular devirecek

  9. Saros ne diyor HDP lesmis CHP .AKP içinde erimiş MHP .başkanlık sistemi .ne zaman söylüyor 11sene onbir sene önce söylüyor.sarosun düşünce kuruluşları oldumu oluyor

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!