Bal

İllere göre, haftalık vaka sayıları açıklandı

featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10-16 Nisan arasında illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. Koca, “Kısıtlama ve tedbirler artış hızını düşürmeye başladı. Bu düşüşü hızlı ve kalıcı hale getirmek için birlik olmayız” ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10-16 Nisan arasında illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. Koca, “Kısıtlama ve tedbirler artış hızını düşürmeye başladı. Bu düşüşü hızlı ve kalıcı hale getirmek için birlik olmayız” ifadesini kullandı.

Koca, “İllerimizde bir haftada 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini bulabilirsiniz. Kısıtlama ve tedbirler artış hızını düşürmeye başladı. Bu düşüşü hızlı ve kalıcı hale getirmek için birlik olalım.” dedi.

Haftalık tabloya göre en çok vaka görülen iller Çanakkale, İstanbul, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ ve Kastamonu olarak sıralandı.

ÇANAKKALE DİKKAT ÇEKTİ

Geçen hafta 797,34 olan vaka sayısı dikkat çeken artışla Çanakkale’de 962,98’e yükseldi. Çanakkale bir önceki haftaki haftalık vaka sayıları ile Türkiye’de 3’üncü olmuş ve toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yeni tedbirler alarak, kentteki sahil bantlarının ve bazı parkların kapanmasına karar vermişti. Bu doğrultuda park ve bahçelerin kapıları kapatıldı, kordon boyuna girişler de konulan demir bariyerlerle önlendi.

İSTANBUL DİKKAT ÇEKİYOR

İstanbul’da 5 haftadır süregelen artış dikkat çekiyor. 6-12 Mart tarihli haritada 100 bin kişide vaka sayısı 178,25 olan İstanbul’da bugün 920,57’ye ulaşıldı. Bu süreçte vaka oranları İstanbul’da yaklaşık 5 kat arttı.

YALOVA ÜÇÜNCÜ OLDU

Sağlık Bakanlığınca, Türkiye’nin risk haritasında çok yüksek risk ile kırmızı kategoride yer alan Yalova’da, 10-16 Nisan arasında 100 bin kişide görülen vaka sayısı 838,25 olarak açıklandı.

8-14 Şubat haftasında vaka sayısı 75,17 olduğu açıklanan kentte, 2 ay içerisinde vaka sayısının yaklaşık 11 kat arttığı görüldü. Yalova, 10-16 Nisan haftasında, her 100 bin kişide görülen 838,25 vaka sayısı ile Türkiyede 3ncü sırada yer aldı. Vaka sayısındaki hızlı artış kentte tedirginlik yarattı.

Verilere göre; Tekirdağ 619,85’ten 747,13’e yükseldi. İzmir’de her 100 bin kişideki vaka sayısı 304,07’den 351,97’ye, Ankara’da 419,06’dan 534,14’ye çıktı.

5 HAFTADA SALGIN MERKEZİ KARADENİZ’DEN MARMARA’YA DÖNDÜ

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 5 haftalık süreçte en belirgin değişiklik, vaka sayılarında zirveye Marmara Bölgesi’nin oturması oldu. 6-12 Mart tarih aralığını gösteren haritada Sinop, Samsun ve Ordu listenin ilk sırlarında yer alırken, son durumda listenin ilk 4 sırasında Marmara Bölgesi’nden iller bulunuyor.

Açıklanan güncel verilere göre vaka sayısı en çok artan ve azalan iller ise şöyle oldu;

EN ÇOK VAKA OLAN İLLER

Tekirdağ
Kırklareli
Yalova
İstanbul
Çanakkale

EN AZ VAKA OLAN İLLER

Hakkari
Şanlıurfa
Van
Siirt
Şırnak

İllere göre, haftalık vaka sayıları açıklandı

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 19 Nisan 2021, 07:22

    adam gıbı koyun yasakları sıkıyonetım ılan edın. bıze gelıp gelıp aglayıp durmayın

  2. Ne olduysa akp kongresinden sonra oldu.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!