1. Haberler
  2. Gündem
  3. İmamoğlu’ndan Bakan Tunç’a yanıt: ‘İstanbul’da sözün geçiyor mu geçmiyor mu?’

İmamoğlu’ndan Bakan Tunç’a yanıt: ‘İstanbul’da sözün geçiyor mu geçmiyor mu?’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "Bu tür polemiklerden sürekli beslenmeye çalışan, hadsiz sözler kullanan, bize ve sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sözler kullanan bu şahıs benim muhatabım olamaz. Kendi görevini yapsın, İstanbullu tarafından verilen sorumlulukları yerine getirmeye çalışsın." sözlerine "Sayın Bakan İstanbul'da sözün geçiyor mu geçmiyor mu? Ona cevap versin, Bana hakaret etmeyi bıraksın" dedi.

featured

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için “Bu, devlet adabından nasip almamaktır, millet iradesine saygısızlıktır. Herkes, kendi işine odaklanacak. 16 milyon İstanbullunun sorumluluğunu kaldıramayan bir şahıs var. Yapmış olduğu açıklamalarla; özellikle şahsımıza yönelik bazı ifadeleri de oldu. Bu tür polemiklerden sürekli beslenmeye çalışan, hadsiz sözler kullanan, bize ve sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sözler kullanan bu şahıs benim muhatabım olamaz. Kendi görevini yapsın, İstanbullu tarafından verilen sorumlulukları yerine getirmeye çalışsın. Sürekli yargıya ve yargı mensuplarına söylediği yakışıksız sözler, kabul edilebilecek sözler değil. Yargının gerçekleştirmiş olduğu soruşturma, kovuşturmalar, istinaf, temyiz, itiraz gibi süreçleri gitsin kendi yargılandığı, soruşturma geçirdiği makamlarda söylesin.” demişti.

İlişkili Haber
thumbnail
Adalet Bakanı Tunç’tan gözaltına alınan gazetecilerle ilgili açıklama
Haberi görüntüle

İMAMOĞLU’NDAN YANIT

İmamoğlu, Tunç’un sözlerine yanıt verdi.

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bana soruşturma açılıyor ama bilirkişiye soruşturma yok, evrakta sahtecilik yapıyor. Arkamızda milletin gücünü hissediyoruz. Bu kurmak istedikleri hukuksuz düzen ülkenin üzerinden kaybolup gidecek.

Sayın Bakan tam da beklediğim gibi konuştu. Ben de şimdi ona soruyorum; ‘Sayın Bakan İstanbul’da sözün geçiyor mu geçmiyor mu?’ Ona cevap versin. Umarım bu ülkenin aklı başında yargı mensuplarının tazyikiyle bu süreç sona erer ve gazeteciler özgürlüklerine kavuşur.

Bakan’a sordum ‘İstanbul’da sözü geçer mi geçmez mi?’ Ona cevap versin, Bana hakaret etmeyi bıraksın. Bak hala cevap veremiyor, polemik ve hakaretle uğraşıyor.”

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!