1. Haberler
  2. Gündem
  3. İmamoğlu’nun diplomasını iptal eden rektöre soruşturma

İmamoğlu’nun diplomasını iptal eden rektöre soruşturma

İBB Başkanı İmamoğlu'nun diplomasını iptal eden İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar hakkında YÖK’ün soruşturma başlattığı iddia edildi. Söz konusu iddiayı yazar Fuat Uğur servis etti.

featured

Tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı İmamoğlu’nun diplomasını iptal eden İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar hakkında Yüksek Öğretim Kurulu’nun soruşturma başlattığı iddia edildi.

Söz konusu iddiayı yazar Fuat Uğur servis etti. TV100’de yayımlanan haberde mali ve idari işleri kapsayan usulsüzlük ve hukuk dışılıklarla ilgili başlatılan soruşturma gereğince ortaya çıkan sorular, yanıtlanması için Rektör Zülfikar ve özel kalemi Yüceyaltırık’a maddeler halinde gönderildi.

Buna göre, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tarık Yarılgaç toplam 10 maddeden oluşan soruşturma konusuyla ilgili tarafların açıklamaları ve bu açıklamaların dayanağı olacak bilgi ve belgeleri her iki isimden 15 gün içerisinde istedi.

Haberde Zülfikar hakkındaki iddialar şu şekilde sıralandı:

“1. Yapılan yemek ihalesinde hizmet araçlarından 34 GIC 581 Rektör ve özel kalemi Yusuf Yüceyaltırık tarafından özel işlerde kullanılmaktadır.

2. Rektörün özel misafirleri ve programlarının yemeği SKS den gitmektedir.

3. Menü değişikliği ve personel değişikliği idare onayı olmadan yapılarak kamu zararı oluşturulmaktadır.

4. Yemek sayısından fazla kart basımı yapılarak (Rektörlük harcamaları için) firmaya ödeme yapılarak kamu zararı oluşturulmaktadır.

5- Dr. Safiye Ali Yurduna alınan malzemeler ve demirbaşlardan, başta bazalar olmak üzere sapa sağlam ve birkaç yıllık olmasına rağmen depolama yerine demirbaştan düşülüp atılmıştır.

6- Sosyal Tesisler Yönetim Kurulunun, hizmet alımı yapılarak bir personel alımı yapılmasına karar vermesine rağmen kendi tanıdığı, sosyal tesisler eski işçisi ve işten atılarak tazminatları ödenmiş Bülent Saygılı’yı usulsüz olarak sosyal tesisler kadrosundan işe aldırarak kamuyu zarara uğratmıştır.

7- Onkoloji Enstitüsü Yönetim Kurulundan usulsüz olarak yönetici paylarının hastanelerdeki gibi alınması için karar aldırmıştır (daha fazla ücret alabilmek için).

8- Tasarruf tedbirlerine ve kendi ses sistemimizin olmasına rağmen SKS üzerinden Ankaralı bir firmaya piyasa fiyatlarının üzerinde ses sahne kiralama yapılmıştır.

9- Yine aynı Ankara firmasına bizim yıllardır kendimizin bilgi işlemle ve kendi personelimizle yaptığımız sosyal medya hesaplarının yönetimine ve bakımına 3 milyon gibi afaki bir ödeme yapılmıştır.

10- Yapılan usulsüz atama, mahkeme kararlarına uymama ve görevi kötüye kullanmadan dolayı kurumu bekleyen ciddi tazminat ödemeleri vardır ve bunlarla kamu zararı oluşacaktır.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. akp operasyonları devam ediyor. kim bilir arka planda ne döndü de soruşturma açıldı.klikler savaşı mı yoksa operasyon gereği mi belli our.

  2. Baslangic sartlari ne olursa olsun diploma verilmis mi, o zaman kazanilmis bir haktir !
    Tam tersi o sartlari kabul edenlere sormak gerek , neye göre?…
    Keyiften alinamaz !
    Esas diplomasiz olanlara bakmak gerek !

    • Babasının parasıyla ve siyasi nüfuzuyla alınmış bir diplomayı hala hak olarak görüyorsanız bu ülkedeki hiç bir usulsüzlüğü tek bir kelime etmeye hakkınızda olmaz.İmamoğlu da,babası da,üniversitenin o dönem ki ilgili kuruluda gerçeği çok iyi biliyorlar.Hatta yaşımız gereği o dönemde bizde üniversiteler de bu tip usulsüzlüklerin yapıldığını çok iyi biliyoruz.Bunu bugün normal görenlere hayret ediyorum.Haklı gördükleri kişi ise bu ülkeyi yönetmeye talip bir şahıs.Gerisini siz düşünün.

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!