1. Haberler
  2. Dünya
  3. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan ABD ile görüşme öncesi kritik uyarı: ‘Parmaklarımız tetikte’

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan ABD ile görüşme öncesi kritik uyarı: ‘Parmaklarımız tetikte’

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail’in Lübnan’a saldırılarının ateşkesi bozduğunu söyledi. Pezeşkiyan, saldırıların sürmesi halinde ABD ile yürütülecek görüşmelerin “anlamsız” hale geleceğini vurguladı.

featured

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, X hesabından paylaştığı mesajında, ABD ile varılan ve İsrail’i de kapsayan geçici ateşkese rağmen İsrail’in Lübnan’a saldırılarını ve ABD yönetiminin ateşkesin Lübnan’ı içermediğine dair iddiasını değerlendirdi.

“Siyonist rejimin Lübnan’a yönelik tekrarlanan saldırganlığı, ön ateşkes anlaşmasının açık bir ihlalidir.” ifadelerini kullanan Pezeşkiyan, bunu “aldatma ve varılacak muhtemel anlaşmaya uyulmayacağının tehlikeli bir işareti” olarak niteledi.

‘MÜZAKERELERİ ANLAMSIZ KILACAKTIR’

Pezeşkiyan, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bu tür eylemlerin devamı, müzakereleri anlamsız kılacaktır. Parmaklarımız tetikte kalmaya devam ediyor. İran, Lübnanlı kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacaktır.”

İran ile ABD arasında varılan ve İsrail’i de kapsayan geçici ateşkesin arabulucusu Pakistan Başbakanı Şerif, ateşkesin Lübnan’ı da kapsadığını açıklamasına rağmen ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, İsrail’in Lübnan’a saldırılarının İran’la yapılan geçici ateşkesin bir parçası olmadığını savunmuştu.

İran ise ateşkesin Lübnan dahil bölgedeki tüm çatışma ve savaşların durdurulmasını içerdiğini açıklamıştı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!