Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda 25 Temmuz’da “sıvı kaybı nedeniyle” şehit olan erler Hayrullah Halit Kahraman ve Semih Erdoğan gündemdeki yerini korurken CHP Genel Başkan Yardımcısı emekli Amiral Yankı Bağcıoğlu’ndan olayla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.
Nefes’ten Aytunç Erkin’in aktardığına göre; Bağcıoğlu, önceki gün hastanede yatan askerleri ziyaret etti.
Bağcıoğlu, konuya ilişkin “Babalarıyla da kendileriyle de konuştum. İki asker var hastanede. Askerlerden ve ailelerden aldığım bilgi şu: İki veya üç asker birlikten firar ediyor. İkisi yakalanmış sonrasında. Bir astsubay başçavuş ceza alarak birinci tabur birinci bölüğü dört saat güneş altında tutuyor. Dört saat güneşte bekletilmiş çocuklar. Su içmeleri engelleniyor, kısıtlanıyor. Sonra bayılmalar başlamış. Oturtmuşlar bir yere iş kontrolden çıkınca ambulans çağrılıyor. Zehirlenme yok” açıklamasında bulundu.
NE OLMUŞTU?
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 26 Temmuz’da İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı’nda yüksek ateş şikayetiyle hastaneye sevk edilen İkmal Er Semih Erdoğan ve Muhafız Er Hayrullah Halit Karaman’ın şehit olduğunu duyurmuştu.
Bakanlığın açıklamasında “İlk otopsi raporunda ölüm nedenlerinin aşırı sıvı kaybına bağlı kandaki sodyum düzeyinin sebep olduğu çoklu organ yetmezliği olduğu tespiti yapılmıştır. Konu ile ilgili idari tahkikat başlatılmıştır” denilmişti.
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, olaya ilişkin olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermişti:
Önergede Bakan Güler’e şu soruları yöneltilmişti:
– Erler uzun süre neden güneş altında bekletildi?
– Firari erler olduğu için tüm birliğin uzun süre bekletildiği doğru mu?
– Alay Komutanlığı’nda doktor olmadığı, müdahalenin hemşire ve ambulans şoförü tarafından yapıldığı, ilk doktor müdahalesinin devlet hastanesinde olduğu doğru mudur?
– Erlerin tabura alındığında, bir erin spor yapamaz sağlık raporunun görevli astsubay tarafından yırtıldı diğer bir elin su şişesinin aynı astsubay tarafından tekmelendiği doğru mudur?
Öte yandan Halk TV yazarı İsmail Saymaz da İskenderun Devlet Hastanesi yetkililerinden aldığı bazı bilgileri köşesine taşımış ve “zehirlenme” iddiasını gündeme getirmişti.
Fetö mirası ordu için de sürüyor mu hala bildiğin şok mangaları nın taktikleri gibi