1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail muhalefetinden hükümete ‘ateşkes’ desteği

İsrail muhalefetinden hükümete ‘ateşkes’ desteği

İsrail ana muhalefeti, Gazze'de ateşkes anlaşması kabulü için hükümete Meclis'te destek vereceğini duyurdu.

featured

İsrail ana muhalefet partisi Gelecek Var’ın lideri Yair Lapid, Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşmasını hükümetin aşırı sağcı ortaklarının engellemeye çalışması halinde oylamada destek vereceklerini açıkladı.

İsrail’in ana muhalefet partisi Gelecek Var lideri Lapid, X hesabından, aşırı sağcı Yahudi Gücü ile Dini Siyonizm partilerinin destek vermemesi halinde hükümete “güvenlik ağı” sağlayacaklarını belirtti.

Lapid, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in liderliğindeki Yahudi Gücü ile Maliye Bakanı Bezalel Smotrich liderliğindeki Dini Siyonizm partilerinin İsrail Meclisi’nde yapılacak oylamada aleyhte oy kullanması ihtimaline karşın 23 milletvekilleriyle lehte oy kullanacaklarını belirtti.

Lapid, “Ben-Gvir ve Smotrich’in 13 oyu için, esir takası anlaşması için bir güvenlik ağı sağlamak üzere bizden 23 oy. Herkesi şimdi eve döndürmeliyiz.” açıklamasında bulundu.

İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Liberman da X hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasını desteklediklerini duyurarak, “Şimdi tüm esirleri geri getirmeliyiz.” ifadesini kullandı.

AŞIRI SAĞCI BAKANLAR KARŞI ÇIKMIŞTI

Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasına karşı olduklarını yinelemişti.

Ben-Gvir’in ateşkes anlaşmasının kabulünü engellemek adına bir blok oluşturmak için Smotrich’e mesaj ilettiği basına yansımıştı.

TRUMP İSRAİL’İN KABUL ETTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 60 günlük ateşkesin sağlanması için gerekli şartları kabul ettiğini açıklamıştı.

ABDli temsilcilerin İsrailli yetkililerle “uzun ve verimli” bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Trump, “İsrail, 60 günlük ateşkesin sonuçlandırılması için gerekli koşulları kabul etti. Bu süre zarfında savaşın sona erdirilmesi için tüm taraflarla birlikte çalışacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Trump, ateşkes görüşmelerine arabuluculuk yapan Katar ve Mısır’ın Hamas’a “nihai teklifi” sunacağını kaydetmişti.

İlişkili Haber
thumbnail
Trump: İsrail Gazze’de 60 günlük ateşkes şartlarını kabul etti
Haberi görüntüle

AA

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet