1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’den yeni saldırı sinyali: ‘Tahran yolu açıldı’

İsrail’den yeni saldırı sinyali: ‘Tahran yolu açıldı’

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar, "Tahran yolunun açıldığını" iddia ederek İran'a yeni hava saldırıları düzenleyeceklerini duyurdu.

featured

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee’nin X hesabından yaptığı açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar’ın durum değerlendirmesi yaptığı aktarıldı.

Zamir ve Bar, İsrail’in İran’a ait karadan karaya ve karadan havaya füze bataryalarını hedef almasının ardından kendilerine “Tahran yolunun açıldığını” iddia ederek İran’a yeni hava saldırıları düzenleyeceklerini duyurdu.

İRAN’DA YÜZLERCE HEDEFİ VURDUKLARINI İDDİA ETTİ

İsrail ordusundan yapılan bir diğer açıklamada, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Bar, İran’da yüzlerce hedefi vurduklarını ileri sürdü.

Bar, vurdukları yüzlerce hedef arasında çok sayıda füze bataryasının da bulunduğunu kaydetti.

Karadan havaya füze bataryalarının hedef alınmasıyla İsrail’in İran hava sahasında hareket özgürlüğü kazandığını iddia eden Bar, İsrail’in ilk kez Tahran’da savunma unsurlarını hedef aldığını ileri sürdü.

İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde de son 24 saat içinde İran hava savunma sistemlerinin büyük kısmının yok edildiği öne sürüldü.

İSRAİL’DEN ‘TAHRAN YANACAK’ TEHDİDİ

Öğlen saatlerinde İsrail’in Tebriz’e yeniden saldırı düzenlemeye başladı.

İsrail Savunma Bakanı, “Hamaney sivillere füze atmayı sürdürürse Tahran yanacak” tehdidinde bulundu.

3 NÜKLEER BİLİM İNSANI DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan İran devlet televizyonunun haberine göre, İsrail’in İran’a saldırılarında Ali Bekayi Kerimi, Mansur Asgeri ve Said Borci adlı 3 bilim insanı daha yaşamını yitirdi.

İsrail’in dün İran’ın farklı kentlerine düzenlediği saldırılarda da Abdulhamid Menuçehr, Ahmed Rıza Zülfikari, Emir Hüseyin Fıkhi, Ekber Motlabizade, Muhammed Mehdi Tehrançi ve Feridun Abbasi adlı nükleer bilim insanları hayatını kaybetmişti.

Saldırılarda hayatını kaybeden bilim insanlarının sayısı 9’a yükseldi.

İSRAİL-İRAN ÇATIŞMASI

İsrail, 13 Haziran’da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef olan geniş çaplı saldırılar düzenledi.

İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil kaybı 78 olarak açıklandı, yüzlerce kişi ise yaralandı.

İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede 3 kişi öldü, 172 kişi yaralandı.

Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke İsrail’i kınadı.

İlişkili Haber
thumbnail

İran’dan İsrail’e yeni füze saldırıları

Haberi görüntüle
İlişkili Haber
thumbnail

BM’den İsrail-İran gerilimi hakkında açıklama

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!