İsrail’in Gazze’de bir hastaneyi hedef almasının ardından Türkiye genelinde başlayan protestolar nedeniyle İsrail Ulusal Güvenlik Bürosu, Türkiye’deki vatandaşlarına, ülkeyi mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri çağrısında bulunmuştu.
İsrailli Arkia ve El Al Havayolları da İstanbul’dan Tel Aviv’e bugün için tarifesiz iki uçuş planladı. Arkia Havayolları’na ait Embraer E195 tipi bir uçak, Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı’ndan hareket ederek, akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı’na geldi.

İSTANBUL’DAN TEL AVİV’E İKİ SEFER
İstanbul Havalimanı’na gelen İsrailli yolcular, bilet ve bagaj işlemlerinin ardından pasaporttan geçerek uçağın kapısına geçti. Burada yapılan güvenlik kontrolünün ardından uçağa alınan yolcular, IZ1036 sefer sayılı uçuşla 19.55’de İstanbul’dan ayrıldı.
Öte yandan İstanbul’dan Tel Aviv’e ikinci seferi El Al Havayolları’na ait Boeing 737-9 tipi uçak gerçekleştirecek. İkinci uçuş için yolcular bilet bagaj işlemlerini tamamlarken, uçak 00.30 sıralarında İstanbul’dan hareket edecek.

ABD, ADANA KONSOLOSLUĞUNU KAPATTI
Öte yandan ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği, bir uyarı yayınlayarak, Adana konsolosluğunun bir sonraki duyuruya kadar kapatıldığını duyurdu. Personellerine de uyarılarda bulundu.

‘EĞER İSRAİL OLMASAYDI, İCAT ETMEMİZ GEREKİRDİ’
ABD Başkanı Joe Biden, Tel Aviv’de Binyamin Netanyahu başkanlığındaki İsrail savaş kabinesi üyeleriyle bir araya geldi.
Biden, İsrail devletinin dünyadaki Yahudi insanlar için güvenli bir yer olarak kurulduğunu söyleyerek, “Bunun için kuruldu, eğer İsrail olmasaydı, mevcut olmasaydı onu icat etmemiz gerekirdi.” dedi.
İsrail’in Yahudiler için yeniden güvenli bir yer haline gelmesi gerektiğini söyleyen Biden, “Ben size söz veriyorum bunun olması için elimizden gelen ne varsa onu yapacağız.” diye konuştu.
Biden, 75 yıl önce, kuruluşundan 11 dakika sonra ABD Başkanı Harry Truman’ın İsrail’i ilk tanıyan devlet olduğunu aktararak, “Onların yanında olduğumuzu o zaman göstermiştik şimdi de bunu göstereceğiz.” ifadesini kullandı.
ABD ve İsrail’in sadece güçleriyle ölçülen devletler olmadığını, örnek olmasıyla da güç sağlayan ülkeler ve devletler olduğunu belirten Biden, “Bir yolu takip ediyoruz, bir yol izliyoruz ki İsrail ve Filistin halkları bir arada onurlu bir şekilde yaşayabilsinler. Bunun için iki devletli çözüm konusunda uğraşmaya devam etmeliyiz ki komşularıyla yaşayabilsinler. Benim hedefim bu, amacım bu.” şeklinde konuştu.
Valla şu medeni dünyada medeni vaziyet görüşmek konuşmak gerekir.Lakin hakikat vicdanın en mahrem yerinden bağırtıyor adamı,durmadan.Lütfen izninizle;cehennemin dibine kadar yolunuz var!