İstanbul’da deprem! Uzmanlar ne dedi?

featured

İstanbul’da hissedilen deprem oldu! AFAD depremin merkezini Kartal, şiddetini 3.9 olarak açıkladı! Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünün 4.2, merkezinin Sultanbeyli olduğunu duyurdu.

İstanbul genelinde hissedilen bir deprem meydana geldi.
Deprem İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasındaki birçok ilçede hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) açıklamasına göre, deprem saat 15.07’de merkez üssü İstanbul’un Kartal ilçesinde ve 3,9 büyüklüğünde meydana geldi. Depremin 7,06 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

KANDİLLİ: 4.2 

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.2, merkezini ise Sultanbeyli olarak açıkladı.

İSTANBUL VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya depremle ilgili, “Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.

İMAMOĞLU: DEPREM GERÇEĞİ ÖNEMLİ GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da paylaştığı mesajda “İstanbul’un bugün yaşadığı sarsıntının hiçbir can ve mal kaybına yol açmaması sevindirici ancak deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli. Geçmiş olsun İstanbul” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCÜ DEĞİL’

Prof. Dr. Şükrü Ersoy deprem yorumunda, “Yerin önemi olabilir. Beklenen büyük depremin yeri Kartal değil. Burdaki en son deprem 1894’te oldu. Silivri civarında olsa daha fazla endişelenebilirdik. Büyük depremin öncüsü değil bu” ifadelerini kullandı.

ÜŞÜMEZSOY: İKİNCİL KOLLARDA OLAN DEPREM

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Haber Global’de yaptığı açıklamada “17 Ağustos depreminden sonra kuzeye doğru giden hatlarda depremler oldu. Kartal, Tuzla gibi. Yalova-Çınarcık fayını otoyol gibi görürsek bu da kuzeye giden kollarda olan depremlerden biri. Büyük İstanbul depremi Adalar’ın güneyinden geçen fay, onunla ilgisi yok. İkincil kollarda olan depremler. Şehir içinden geçtiği için şiddetini yüksek hissettik” ifadesini kullandI.

‘BÜYÜK DEPREM ODAĞIYLA İLGİSİ YOK’

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da Sabah’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Son depremin yaşandığı bölgede ikinci kırıklar var sadece. Kuzey Anadolu kırığının Çiftlikköy’den bir koluyla, Bostancı kırığının kesim yerlerinden birinde olmuş olması olasılığı var. Bu depremin, asıl deprem beklediğimiz Avrupa Yakası’nın önündeki deprem odakları ile doğrudan doğruya bir ilgisi yok.

Bu nedenle de kaçışmaya neden olacak bir durum söz konusu değil. Kaçışmaya neden olacak, büyük Marmara depreminin ayak sesleri gibi bir şey değildir. Bugünkü İstanbul depremini, yerel bir gerginlik boşalması olarak yorumlayabiliriz.”

3.9 büyüklüğünde bir sarsıntının deprem olarak adlandırılamayacağını söyleyen Ercan, “3.9’luk bir sarsıntıyı, bir taş ocağı patlaması bile oluşturabilir” dedi.

İstanbul’da deprem! Uzmanlar ne dedi?

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. insanin bir özelligi vardir !

    Disaridan gelen tehlikeden korkmaz o tehlikeyi ciddiye almadigindan korkar !

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!