1. Haberler
  2. Gündem
  3. İşte size basın ahlakı! ‘İmamoğlu korkusundan mesleğinizin onuruyla oynamayın’

İşte size basın ahlakı! ‘İmamoğlu korkusundan mesleğinizin onuruyla oynamayın’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının şaibeli olduğu iddiası bazı 'muhalif' haber sitelerinde "İmamoğlu'nun diploması yok denilmişti" şeklinde servis edildi. Belediyenin açıklamasını vermekle yetinen haber sitelerine Gazeteci Erdem Atay'dan yanıt geldi. Atay, "İmamoğlu korkusundan mesleğinizin onuruyla oynamayın!" dedi ve 'meslek ahlakı dışındaki davranışı yapan haber sitelerini' sıraladı. 

featured

VERYANSIN TV

Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında çarpıcı bir iddiayı gündeme getirmişti.

Atay, İmamoğlu’nun üniversite diplomasının şaibeli olduğunu belirtip “Kıbrıs’ta Girne Amerikan’da okuduğu dönemde başka bir bölümden İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne yatay geçiş yaptı. Hem yatay hem dikey geçiş yapmış” demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) konuya ilişkin açıklama gelmişti. Belediyenin açıklamasında İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduğu belirtilmiş ve diploması paylaşılmıştı.

İBB’nin açıklamasında, İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi’ne geçişiyle ilgili bilgi verilmemesine dikkat çeken Atay, “Başarılı belediye başkanınızın 1990 yılındaki Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne geçiş belgelerini rica etsem. Onları da paylaşır mısınız?” diyerek İBB’ye ve İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’a yanıt vermişti.

‘İŞTE SİZE BASIN AHLAKI!’

Atay’ın sözleri sosyal medyada ses getirirken bazı ‘muhalif’ haber kanallarında yer almaması dikkat çekti.

İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi’ne geçişinde usulsüzlük olduğu tartışılırken, İBB’nin açıklamasını haber yapan siteler, iddiayı “İmamoğlu’nun diploması yok denilmişti” şeklinde servis etti.

Gelişmelerin ardından açıklama yapan Atay, şu ifadeleri kullandı:

“İşte size basın ahlakı!

İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili iddiamı haber yapmayıp, ‘işte diploması’ diye haber yapan ve ‘son noktayı koydu’ gibi ahlak dışı başlık atan (Odatv’yi saymıyorum, o başlığı Murat Ongun atmıştır) bu medya organları hiç utanmıyor!

1) İddiayı duyunca korkudan klavye oynatamayıp, diplomayı görünce mal bulmuş mağribi gibi saldırmış olan bu medya, iddiayı bilmeyen izleyicilerine iddianın cevabını veriyor.
İzleyicisini aptal yerine koyuyor.

2) Siz mi gazetecisiniz? Ne demişim ben! ‘Diploma sahte, üniversiteler arasındaki geçişi imkansız’ demişim. Murat Ongun ve İBB Teyit diplomaları paylaşınca ‘Al sana diploma’ diyorlar!
Arkadaş, ben ‘Diploması yok’ mu dedim! Duyma engelli misiniz yoksa Türkçe kelime mi bilmiyorsunuz, aklınız mı yetmiyor? (Hiçbiri değil, hepiniz algı çalışması yapıyorsunuz)

‘İMAMOĞLU KORKUSUNDAN MESLEĞİNİZİN ONURUYLA OYNAMAYIN’

3) Biz, siz yok saysanız da gazetecilik yapıyoruz. ‘Bu adam ne demiş’ diye kendisine sorabilecek onurlu bir arkadaş yok mu yahu! Yalanımı ortaya çıkartın, beni rezil rüsva edin. Ama İmamoğlu korkusundan mesleğinizin onuruyla oynamayın!

4) Şimdi koşun İstanbul Üniversitesi’ne… Arşivleri açın ve İmamoğlu’nun Girne Amerikan Üniversitesi’nden nasıl geçiş yaptığını öğrenin. Yüreğiniz yeterse de haberini yaparsınız, yok eğer yapamazsanız bana gönderin haberi ben yaparım.

Bu meslek ahlakı dışındaki davranışı yapan haber siteleri şunlar:

Cumhuriyet, Birgün, Odatv, T24, Halktv, Onedio, Yeniçağ, ABC Gazetesi, Politikyol, Kronos, Halkın Habercisi, 12punto, Ulusal Post, …vb.

Tanıyın bunları…”

‘MERDAN YANARDAĞ, BU MU GAZETECİLİK?’

Tele 1’in haberini de paylaşan Atay, şunları kaydetti:

“İşte size Tele 1’in haberi…

Bu montajı kim yaptı bilmiyorum ama

Merdan Yanardağ’ın haberi yoktur diye düşünüyorum.

Haberde iddiamı söylemiyor, resmen İmamoğlu’nun beni nasıl ‘mat’ ettiği anlatılıyor!

… ve ‘Ses aç’ bölümü yani İmamoğlu’nun anlamlı cümleleri konuluyor.

‘Bunlar hasta hasta…’

‘Bunları süründüreceğim’…

Merdan Yanardağ, bu mu gazetecilik? Kim bu haberi yapan editörünüz? Onaydan geçiren Haber Müdürünüz?”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. Öncelikle dikey geçiş 2 yıllıktan 4 yıllığa denir. Mühendisliklerin hepsi 4 yıllıktır. Dolayısıyla yukarıda anlatılanda dikey geçiş yok. Üniversite bölüm değiştirme için kendi kurallarını koyar. Bir dilekçe ile yapılabilir. Kayıt yapanlar işlemden sorumludur. Uluslararası işlemler daha da farklı yollar içerir. Ortada bir okuma var, üniversite arkadaşları var, diploma var. Bir de üzerine yüksek lisans var.

    Cevapla
  2. Şimdi pardon ben anlamadım diploma nasıl sahte oluyor ki? Yatay geçiş, dikey geçiş falan o işlerden anlamam ama sahte diploma iddiası çok acayip.

    Cevapla
    • Arkadaşım diploma sahta demek şudur. Yatay ve dikey geçişler belli kanun ve yönetmeliklere tabidir. Bilmeyen birisi için özetleyecek olursak;
      Bir öğrenci Ege Üniversitesi “””reklamcılık” bölümünü kazandı ve 1 yıl boyunca öğrenimine devam etti. Not ortalaması yüksek ise başvuru yaptığında yine “reklamcılık” bölümünde Ankara Üniversitesi’ne geçiş yapıp eğitimini Ankara Üniversitesi’nde tamamlayabilir. Tabi burada geçmek istediğin üniversitenin kriterlerini karşılaman da önemli.
      Dikey geçiş ise örneğin 2 yıllık bir ünivversite kazanan bir öğrencinin mezun olduktan sonra tekrar dikey geçiş sınavına girerek, eğitimini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamasıdır. Buna da şöyle örnek verebiliriz: 2 yıllık”bilgisayar programcılığı” bölümünü bitirip, diikey geçiş sınavını da geçerseniz bilgisayar mühendisliği bölümünde okumaya hak kazanırsınız. Yani 2 yıllık okuduğunuz bölümün bir üst rütbesinde okumaya hak kazanırsınız.
      Gelelim İmamoğlu’na. Kendisine ait internet sitesinde de eğitim hayatını anlatıyor oradan da okuyabilirsiniz şu linke tıklarsanı. https://www.ekremimamoglu.com/egitim-hayatim/
      KKTC’de Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazanıyor. Sonrasında dikey geçişle Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi İşletme bölümüne geçiyor. Oradan da yatay ve dikey geçiş iile İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’ne geeçiş yapıyor.
      Şimdi gelelim hiley:
      1- Ekrem İmamoğlu’nun öğrenci olduğu dönemde KKTC üniversiteleri Türkiye (YÖK) tarafından tanınmıyor. Dolayısıyla Ekrem İmamoğlu Kıbrıs’ta bir okul kazanıp sonrasında yatay veya dikey geçiş yoluyla Türkiye’de bir üniversiteye geçiş yapamaz. Yapılsa bile kanunen geçersizdir, elinden diplomasının alınması gerekir.
      2- Kıbrıs’ta kazandığı bölüm inşaat mühendisliği iken, yatay geçişle işletme bölümüne geçiyor. bu da kanunen yasal değil. Şöyle düşünelim daha net olur; reklamcılık okurken tıp fakültesinde hekimlik eğitimine geçiş yapabilir misiniz? Yapılabilirse niye Üniversite giriş sınavı var?
      3- KIbrıs’ta işletme bölümü okurken, yasal olmayan bir yolla İstanbul Ünversitesi’ne ve İngilizce İşletme bölümüne geçiş yapıyor. Bu da imkansız. Türkiye’de bir üniversitede bile normal işletme bölümünden ingilizce işletmeye geçemezsiniz.
      4- Ekrem İmamoğlu, muhtemelen Türkiye’de bir üniversite kazanacak puanı alamadığı için parayla Kıbrıs’ta eğitim görmeye gönderilmiştir. Muhtemelen oradan da ekonomik sebepler yoluyla Türkiye’ye dümeni kırmıştır.
      5- İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü de hakkıylaa bitirdiğini düşünmüyorum. Sebebi de şu: Ben İngilizcemi kendi kendime iletlettim, üniversitede iingilizce eğitim verilen bir bölümde değildim. İngilizce işletme demek, öğretmenlerinizin size Türkçe konuşmadan işletme eğitimi vermesi anlamına geliyor. Yani derste konuşabileceğiniz tek dil ingilizce.
      İngilizce işletme okuyam sayın İmamoğlu’nun ingilizce konuştuğu videoları youtubedan izleyebilirsiniz. İnanın ingilizceyle pek bi alakası yok, uğraşmış ama olmamış. Ben dediğim gibi kendi kendime ingilizcemi geliştirdim. İngilizce bir bölüm okumadım, ancak sayın İmamoğlu’ndan daha iyi İngilizce konuştuğum muhakkkak.
      Umarım açıklayıcı olmuştur. Saygılarımla…

      Cevapla
    • 14 Eylül 2024, 03:37

      Şimdi pardon anlamak için ne çaba gösterdin acaba? Anlaşılmayacak birşey yok. Kıbrıs’ta okuduğu üniversite Türkiye’de hiçbir bölümü kazanamayan, sınavlarda hiçbir başarı gösterememiş en alt yüzdelik dilimdeki çocukların ebeveyinlerinin parasıyla diploma aldıkları okullar. Bu okullar yök tarafından tanınmıyor o tarihte. Yani yök ilgili üniversiteyi üniversiteden saymıyor.
      Mogadişu’da çöpçülük okuyup, İTÜ işletme mühendisliğine geçsin madem herkes. Olacak şey mi bu!
      Anap’lı zengin aile işi kılıfına uydurmuş. O dönemin klasiğidir.
      Diploması geçersizdir.

      Cevapla
  3. 13 Eylül 2024, 17:43

    Listeye Nevşin Mengü’yü de ekleyelim. Manipülasyon kraliçesi, diploma konusunda imamoğlu’nu aklamaya çalıştı.
    Bu ilkesizlikten bıktık!

    Cevapla
Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!