CHP’nin iş birliği teklifini reddeden İYİ Parti’nin yerel seçimlere kendi adayları ile gireceğini duyurmasının ardından iki parti arasında başlayan gerilim sürüyor.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a yönelik “İkisi de korkup, milletin isteğini kabul etmediler” demişti. İmamoğlu, Akşener’in kendisiyle ilgili sözlerine “Ben söyleyeceğimi söyledim. Ben o defteri kapattım. Önüme bakıyorum. Süreçte şu an ifade edeceğim başka bir şey yok. Eski dost düşman olmaz. Küçük detaylar üzerinden konuşmayı artık uygun görmüyorum” diye yanıt vermişti.
İYİ Parti’den bir Ekrem İmamoğlu çıkışı daha geldi. İYİ Parti Siyasi İşleri Başkanı Oktay Vural, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Keşke kendi işine baksaydın. Kurumların kararı varken bunu dolanmak için iş çevirmeseydin. Detay dediği ise esas. Demokrasinin vazgeçilmez kurumlarına ve kurallarına uymayanın ne demokrasimize ne de millet iradesine ne de geleceğe hayrı olur. Oyun deşifre oldu. Şimdi de bu tezgahtan sıyrılmaya çalış. Sureti haktan görün…Yok öyle yağma… Tavşan tuzağıyla Bozkurt avlanmaz.” ifadelerini kullandı.

