1. Haberler
  2. Dünya
  3. Jeffrey Epstein’ın ‘fuhuş’ adası… Türkiye’den de çocuk kaçırıldı mı? Korkunç ’17 Ağustos depremi’ iddiası

Jeffrey Epstein’ın ‘fuhuş’ adası… Türkiye’den de çocuk kaçırıldı mı? Korkunç ’17 Ağustos depremi’ iddiası

İstismara uğrayan kız çocuklarının avukatı Katherine W. Ezell, Jeffrey Epstein’ın özel pilotu Nadya Marçinko'ya Türkiye ile ilgili de sorular yöneltti.

featured

ABD’de cinsel istismar ve fuhuş ağı kurmak suçlamasıyla tutuklanan ve cezaevinde ölü bulunan Jeffrey Epstein’in davasına ilişkin kamuoyuna açıklanan dosyalarda “Türkiye” detayı dikkat çekti.

İstismara uğrayan kız çocuklarının avukatı Katherine W. Ezell’in, Jeffrey Epstein’ın özel pilotu

Slovakyalı Nadya Marçinko ile gerçekleştirdiği sorgu da belgeler arasında yer aldı.

Epstein’ın istismar faaliyetlerini bilip bilmediği, Bill Clinton’ı tanıyıp tanımadığı ve kız çocukların fuhuşa zorlandığını görüp görmediği sorulan Marçinko, avukatının tavsiyesine uyarak bu soruların tamamında susma hakkını kullandı. 1328 NO’lu dosyanın 407-6, 407-8 ve 407-9 numaralı ek belgelerinde yer alan Nadya Marçinko sorgusunda bir detay göze çarptı.

Sputnik’in aktardığına göre; 13 Nisan 2010 tarihli çapraz sorguda Avukat Katherine W. Ezell, Marçinko’ya şu soruları yöneltti ve Jeffrey Epstein’ın Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkeden çocuk kaçırıp kaçırmadığını sordu:

“15 yaşındaki Jane Doe #102 kod adlı mağdur için Jeffrey Epstein ve/veya Ghislaine Maxwell tarafından çeşitli pasaportlar alındığını ve daha sonra Palm Beach, New York, Santa Fe, Los Angeles, San Francisco, St. Louis, Avrupa, Karayipler ve Afrika’ya götürüldüğünü biliyor muydunuz? Bu aynı zamanda Jeffrey Epstein’ın Türkiye’den, Çek Cumhuriyeti’nden (Çekya) ve Asya ülkelerinden çocuk kaçırdığı ve getirdiği anlamına geliyor. Bunun farkında mıydınız? Jean Luc Brunel, uluslararası çocuk ticaretinde Epstein’ın ortağı mı? Jeffrey Epstein’ın, Jane Doe #102 kod adlı mağduru istismar ettikten sonra, soylulara, siyasetçilere, akademisyenlere, iş insanlarına da pazarladığını biliyor muydunuz?”

Nadya Marçinko, bu soruların tamamına cevap vermeyi reddederken, avukatı da hakime itirazlarını sundu.

Avukat Katherine W. Ezell, Jeffrey Epstein’ın uluslararası çocuk ticaretinde ortağı olarak bilinen, model ajansı sahibi Fransız iş insanı Jean Luc Brunel ile ilgili bir başka soru yöneltti:

“Epstein’ın bir doğum günü kutlaması için, bir dostu ona Fransa’dan, tek kelime İngilizce bilmeyen, 12 yaşındaki üç kız çocuğu, istismar etmesi için bir günlüğüne yolladı. Kızlar ertesi gün Fransa’ya döndü. Epstein’a istismar etmesi için küçük kız çocuklarını gönderen arkadaşları kimdi? Jean Luc Brunel bu dostlarından birisi miydi?” Nadya Marçinko, bu sorulara da yanıt vermedi.

‘DEPREMİN KAYIP ÇOCUKLARI’

Öte yandan, Sabah gazetesinin haberine göre, kan donduran iddialar akıllara 1999 Yalova Depremi sonrası Türkiye’ye gelip dünya ajanslarına fotoğraflar veren ABD Başkanı Bill Clinton’ın ziyaretini getirdi. Clinton’ın ABD’ye dönüşü sonrası, deprem bölgesindeki bazı çocukların kaybolduğu haberleri gelmişti.

“Depremin kayıp çocukları” olarak hafızalara kazınan çocuklar, Marçinko’nun itirafı sonrası yeniden gündeme oturdu. Bill Clinton’ın deprem bölgesini ziyaretinden hemen sonra kaybolan çocukların, Marçinko’nun “Türkiye’den çocuk kaçırdık” itirafıyla ilişkili olmasından şüphe ediliyor.

BELGELERİN SON KISMI YAYIMLANDI

New York Post gazetesinin haberine göre, toplam 4 bin 500’den fazla sayfadan oluşan Epstein davasına ilişkin belgelerin son kısmı yayımlandı.

Son belgeler, Epstein’ın, ünlü kişilere şantaj yaptığı iddiaları da dahil, avukatların sorularını yanıtlamayı yüzlerce kez reddetmesi ve kendine yöneltilen sorulara karşı anayasanın “beşinci maddesi”ni öne sürmesi dikkati çekti.

Epstein, “Avukatım tarafından, anayasal ayrıcalıklarımdan feragat etmeme neden olabilecek her türlü soruya ilişkin ABD Anayasası’nın beşinci maddesinin bana verdiği haklarımı kullanmam tavsiye edildi.” ifadesini kullandı.

Tam adı sorulduğunda “Jeffrey Edward Epstein” yanıtını veren Epstein, devamında kendisine yöneltilen çocuklara yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarına karşı 500’den fazla kez “beşinci maddeyi” ileri sürdü.

Epstein reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesine ilişkin kendisi ve eski kız arkadaşı Ghislaine Maxwell’in rolüne ilişkin soruların yanı sıra cep telefonu numarasının ne olduğu ve o sırada kaç cep telefonu kullandığı sorularını da “beşinci maddeyi” öne sürerek geçiştirdi.

Maxwell ile birlikte olduklarını gösteren çok sayıda fotoğraf gösterilerek “Maxwell’i tanıyorsunuz, doğru mu?” diye sorulan Epstein bunu da “beş” diyerek yanıtsız bıraktı.

​​​​​​​Epstein’ın eski kız arkadaşı Maxwell’in ifadesinin bir kopyası da dosyada yer aldı.

JEFFREY EPSTEİN OLAYI

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi’ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019’da ölü bulunmuştu.

Epstein’ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesi organizasyonunda Epstein’ın yasa dışı faaliyetlerine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunmuştu.

Öte yandan, Epstein’ın mağdurlarından Virginia Giuffre, Prens Andrew’un New York ve Londra’da kendisini 17 yaşındayken taciz ettiğini öne sürerek 2021’de New York’ta dava açmıştı. Giuffre, Prens’in, reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti.

EPSTEİN DAVA DOSYALARI

Epstein davasındaki belgelerin ilk 4 kısmı sırayla kamuoyunun erişimine açılmaya başlanmıştı.

Şu ana kadar açıklanan dava dosyalarında, aralarında Prens Andrew, eski ABD başkanları Bill Clinton ve Donald Trump, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, avukat Alan Dershowitz ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi ünlü isimler yer almıştı.

Dosyalarda, Clinton ve Trump’ın isimlerinin yer almasına rağmen eski başkanlara yönelik herhangi bir suçlama yöneltilmemişti.

Bill Clinton’ın genç kadınlardan hoşlandığı gündeme getirilen dosyalarda, Epstein’ın New Jersey’deki mekanlarına gitmeden önce Trump’la iletişime geçtiği öne sürülmüştü.

Dosyalardaki ifadelerden birinde, Epstein’e karşı ana davacı olan Virginia Giuffre’ye atıfla, Bill Clinton’ın Vanıty Fair dergisini “Epstein’ın fuhuş ağı oluşturduğuna yönelik bir yazının yayımlanmaması konusunda tehdit ettiği” iddiası yer almıştı.

Aynı dosyada davacı Giuffre, Clinton’ın Epstein’ın yürüttüğü fuhuş ağından detaylı olarak haberdar olduğunu ve bu isimle birçok kez seyahat ettiğini de öne sürmüştü.

​​​​​​​Bill Clinton’ın temsilcileri de eski Başkan’ın, Epstein’ın suçları hakkında bilgi sahibi olmadığını savunmuştu.

Davanın yayımlanan üçüncü kısmında, Epstein’ın mesaj defterinden yaklaşık 50 sayfalık el yazısıyla yazılmış telefon mesajları ve davayla ilgili keşif ve diğer süreç aşamaları hakkında mahkeme kayıtları yer almıştı.

Kamuoyuna açıklanan dördüncü dosyalarda, Epstein’a ait adada genç kızların yanı sıra o dönemde adada olduğunu reddeden Epstein’ın eski kız arkadaşı Ghislaine Maxwell’in de aralarında bulunduğu 2006’da çekilmiş birçok fotoğraf ortaya çıkmıştı.

Fotoğraflar, fuhuş ağının iç işleyişini ortaya koyan Epstein’ın mağdurlarından Sarah Ransome hakkındaki dosya aracılığıyla açıklanmıştı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!