Kadıköy’de Boğaziçi Üniversitesi gerekçesiyle eylem yapanlardan 4’ü tutuklandı

featured

Kadıköy’de Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto etmek için düzenlenen eylemlerde gözaltına alınan 6 şüpheliden 4’ü tutuklandı, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından Kadıköy’de 2 Şubat’ta yapılan eylemler sırasında 6 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıktaki işlemleri tamamlanan 6 şüpheliden 5’i tutuklama talebiyle, 1 şüpheli ise adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler mahkeme sorgularında, polislere yönelik bir eylemde bulunmadıklarını, polis aracına zarar vermediklerini söyleyerek suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.

4 TUTUKLAMA, 2 ADLİ KONTROL

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ndeki ifade işlemleri tamamlanan şüpheliler N.E., A.K., M.C.D., ve Ö.Ş., “görevi yaptırmamak için direnme”, “toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma”, “kamu malına zarar verme”, “terör örgütü propagandası yapma”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” gibi suçlardan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakimlik, şüpheliler Y.E.K. ve R.A. hakkında ise “konutunu terk etmeme” ve “yurt dışına çıkış yasağı” şeklinde adli kontrol hükümleri uyguladı.

Kadıköy’de Boğaziçi Üniversitesi gerekçesiyle eylem yapanlardan 4’ü tutuklandı

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 197. sıra en yüksek seçilebildiğimiz sıralama. Bu aşağıdaki listede Nijerya’daki University of Ibadan 420. olmuş, Boğaziçi ise maalesef 425.

    https://roundranking.com/ranking/world-university-rankings.html#world-2020

  2. Bogazici universitesi Turkiye`nin en iyi universitesi evet. Peki dunyada 197. olmasi kimseyi simdiye kadar rahatsiz etmedi mi? Ben Istanbul`da iyi bir devlet universitesinden mezunum ve universitede okurken rektor kim bilmiyordum. Bence asil sorunumuz da o degildi zaten. Hocalarimizin hepsi profesordu aslinda ama biz sadece ilk baslarda bir ya da iki ders gorduk kendilerini cunku hepsi gidip ozel universitelerde ders veriyordu ve tecrubesiz, dersi en anlasilmaz, kompleks sekilde cumleler kurarak anlatan, sıkıcı asistanlardan ders goruyorduk(Tabii sonra asistanin dersine giren sayisi dramatik sekilde azalmisti.). Profesorler universiteyi bir `title` araci olarak kullaniyordu. Bize zerre yararlari olmadi. Simdi tum Turkiye rektor kim olmus onu konusuyor. Rektorluk makami universitelerde zaten hep siyasi idi. Solcu biri, tabiri caiz ise `Allame-i cihan` olsa Gazi Universitesinde rektorluk icin oy alip secilmesi mumkun mu? Ha keza Odtu`ye ulkucu rektor secilebilir mi? Yani secimler gene ideoloji temelindedir, bilgi felan hep ikinci ucuncu plandadir. Onemsenen seyi goruyor musunuz? Demek ki hep ideolojiyle ugrasmisiz da Turkiye`nin en iyi universitesi bile dunyada ancak 197. olabilmis. Bos islerle ugrasip duralim zaman ve para kaybedelim. Kimse neticeye bakmasin, herkes koltuk ve yasam tarzi derdine dussun de kimse isin ozune bakmasin. Universite 5000inci sirada olsa ne yazar `bizim adam` rektor ya sorun yok. Gencecik ogrencileri de islerinize alet edin emi. Peh.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!