Adı “Demokrasi ve Özgürlük Adası” olarak değiştirilen Yassıada’da kurulan 5 yıldızlı otelin zarar ettiği için devredildiği ve otelin rezervasyonlara kapatıldığı belirtilmişti.
Cumhuriyet yazarı Jale Özgentürk, “Yap işletmeden devret” başlıklı yazısında, otelle ilgili çarpıcı bir iddiayı dile köşesine taşıdı. Özgentürk, Katarlı yatırımcı Ömer Alfardan’ın oteli işletmeye talip olduğu yönünde bir iddia olduğunu dile getirdi.
Özgentürk şu ifadeleri kullandı:
“Yassıada’da yapılan turizm projesinin işletilemediğini belirterek, “125 odalı otel, 30 civarında betonarme bungalov, 600 kişilik konferans salonu, 1200 kişilik cami, müze ve sergi alanlarıyla küçücük Yassıada’yı kaplayan Katre Otel’in mimari projesini ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın Arme Concept’i gerçekleştirdi. Tabii ki Cumhurbaşkanı’nın talimatlarıyla.
“Demokrasi ve Özgürlük Müzesi” olacağı iddiasıyla sunulan rant projesi ilk günlerde yapılan eleştirileri haklı çıkardı. Geçen hafta OdaTV’de yer alan haber sonrasında yapılan açıklamayla altın tozlu odalı lüks otelin “içkisiz, oyunsuz” işletilemeyeceği ortaya çıktı. GTİ’nin genel müdürü de “Maksat hasıl oldu. Oteli yaptık, kamuya devretmek istiyoruz” sözleriyle bunu açıkladı.”
İsmini vermeyen TOBB üyesi sanayicilerin, aidatlarıyla biriken paraların siyasi amaçlı kullanılmasına tepkili olduklarının altını çizen Özgentürk, “Ancak bir iddiaya göre ise Katarlı yatırımcı Ömer Alfardan bu oteli işletmeye talipmiş. Büyük yatırım yaparak satın alınan Alternatifbank’ta yüzü gülmeyen Katarlı yatırımcı Alfardan’ın Six Sense ve Mandarin Otel’de ortaklığı var. Uygun koşul sağlanırsa işletmeyi alması sürpriz değil!
Yassıada projesi de diğer projeler gibi sırlarla dolu… Yatırımın başından beri bilinmeyenlerle dolu projeyi GTİ’nin kamuya devretme koşulları yeni bir sır. Bedelini TOBB mi ödeyecek, yoksa yine Hazine mi yani bizden mi çıkacak? Bunu da yaşayarak göreceğiz!” ifadelerini kullandı.
yakında imralıyı da özelleştirirler 😂