Papara Elektronik Para AŞ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma ve operasyonun ardından açıklama yaptı.
Açıklamada, sürecin ilgili kurumlarla birlikte yürütüleceği belirtilerek “Kuruluş nezdindeki ödeme işlemlerine geçici olarak günlük limitler uygulanacaktır. Ayrıntılar, Kuruluş tarafından duyurulacaktır” denildi.
Kullanıcıların ödeme ve elektronik para kuruluşlarındaki fonlarının bankalar nezdindeki koruma hesaplarında güvence altında olduğu ifade edilen açıklamanın devamında şunlara yer verildi:
“TCMB, ödeme ve elektronik para kuruluşlarının güvenli, kesintisiz, etkin ve verimli bir şekilde işlemesini sağlamak amacıyla gözetim ve denetim faaliyetlerini sürdürmektedir. Faaliyette Bulunan Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları ve Faaliyet İzni Kapsamlarına buradan ulaşılabilmektedir.”
NE OLMUŞTU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, “Yasa dışı bahis”, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Kurulan Örgüte Üye Olma”, “Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında Papara’ya operasyon yapıldı.
Aralarında şirketin sahibi Ahmed Faruk Karslı’nın da yer aldığı 13 şüpheli gözaltına alınırken, soruşturma kapsamında, örgüt lideri ve örgüt üyesi olduğu iddia edilen şüphelilere ait başta PPR Holding Anonim Şirketi olmak üzere toplam 8 şirket, 1 yat, 5 tekne, 3 kiralık kasa, 74 araç, 7 daire, 1 villaya yönelik mal varlıklarına el koyma tedbiri uygulandı.
El konulan PPR Holding A.Ş. ve diğer şirketlere nöbetçi sulh ceza hakimliğinin kararı ile Tasarruf mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyım olarak atandı.
